שתף קטע נבחר
 

ארבעה רמזים לכך שהמעסיק הבא שלך ידידותי גם להורים

מחפשי עבודה שוקלים היום הצעות עבודה גם על פי גמישות בשעות ובצרכים אישיים. אבל איך אפשר בכלל לדעת, (ורצוי שזה יהיה עוד בתהליך הגיוס), אם מקום העבודה יוכל להשתלב עם חיי המשפחה שלכם?

בשיתוף Alljobs

 

בסקר שערכנו בקרב 687 מחפשי עבודה, 80% השיבו כי יסרבו לעבוד במקום עבודה אשר אינו ידידותי למשפחות (מתוך המשיבים "כן" - 84% נשים ו-66% גברים). אך רוב האנשים לא יודעים איך ומתי במהלך תהליך הגיוס בכלל להעלות את שאלת הגמישות לצורכי המשפחה - נשואים, וגרושים עוד יותר - איך מצליחים למצוא עבודה שתאפשר לתמרן בין המחויבות המקצועית לבין זמן האיסוף של הילדים מהמסגרות?

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

צרות טובות: כך תבחרו בין שתי הצעות עבודה נהדרות

עתידות: בקרוב תיפרד ממקום העבודה שלך

מדריך: איך מוצאים עבודה מיד בסוף התואר

 

רוב החברות היום, דווקא מבינות היטב את הצורך של עובדים בהסדרים גמישים ומציגות את עצמן כמקום שמתחשב בחיים הפרטיים של עובדיו. אבל לא תמיד האמירות האלו עומדות במבחן המציאות, ולכן חשוב לבדוק כיצד מתבצעים הדברים בפועל - עוד לפני שמתחילים לעבוד.

תינוק במשרד (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אספנו עבורכם כמה סימנים שיעזרו לכם להבין עוד במהלך תהליך הגיוס, אם המעסיק שמקבל אתכם לתפקיד יגלה גם גמישות וסובלנות לצד המשפחתי שלכם:

  

1. רמזים מקדימים במודעת הדרושים

לא תמיד קל לדעת איזה מין ארגון מסתתר מאחורי כל מודעת דרושים, ולכן לא כדאי לשלול בהתחלה אף הזדמנות. יחד עם זאת, בתוך המשרה עצמה יש ניסוחים ו"מילות קוד" שיעזרו לכם להבין אם הארגון הוא ידידותי למשפחות או לא.

 

למשל, האופן שבו החברה מתארת את עצמה ואת אווירת העבודה. ניסוחים כמו "חברה צעירה ודינמית" או "נכונות לזמינות בשעות הערב / סופי שבוע" לא משאירים מקום לתהייה. אם המשרה נשמעת מעניינת, אפשר לשלוח קורות חיים אך לשמור על ציפיות הגיוניות.

 

2. אנשי הגיוס כבר יספרו לכם שזו המדיניות

אז מיטל החליטה לשלוח קורות חיים לכמה משרות ולמחרת כבר קיבלה טלפון ממגייסת שהציגה לה את התפקיד ושאלה כמה שאלות. השלב הזה בגיוס נקרא "ראיון טלפוני" ובו למעשה מבצעים מעין תיאום ציפיות הדדי.  

שאלות לגבי גמישות עדיף לא לשאול בשלב הזה, ואם בכל זאת אתם רוצים, כדאי לשמור את זה לסוף השיחה. הסיבה: עדיין לא שכנעתם את המגייס שאתם מתאימים לתפקיד מבחינה מקצועית. שיחת הטלפון בהחלט מהווה עבורם הזדמנות להקשיב למה שנאמר בין השורות ולהבין אם מספרים לכם על מקום עבודה שמתאים לכם כהורים, או כזה שנרתע מעובדים עם מחויבויות נוספות בחיים.

 

3. בדקו את תמהיל העובדים הקיים

ראיון עבודה במשרדי החברה, הוא לפעמים חצי דרך לעבר המשרה הנכספת. אז אם אתם כבר כאן, העיפו מבט בסביבה שאליה הגעתם ובחנו את התמהיל האנושי שלה - האם העובדים פה צעירים וצעירות בלבד, או שיש פה גם הורים עובדים? חפשו את הציורים על עמדות העבודה, ושימו לב גם לתמהיל מגדרי וגיל העובדים, (אם יש נשים וגברים, האם כולם סביב גיל מסוים?).

 

מקום עבודה שמעסיק הורים, הוא כנראה מקום גמיש וכך מתאים יותר עבורכם. מעבר לזה, הוא גם מקום שאפשר לעבוד בו שנים ארוכות ולא יהווה רק תחנת מעבר.

 

4. שאלות במהלך הראיון במשרדי החברה

עצה טובה לכל ראיון עבודה היא להבליט את היתרונות והמיומנויות שלכם ולא להעלות שאלות הנוגעות להטבות או הקלות בתחילת הראיון, או בשלב מוקדם מדי בתהליך. בדרך כלל, תהליך גיוס מקצועי ייגע בסופו של דבר בכל הנושאים שצריך לדבר עליהם, אז עדיף לחכות לפחות עד לסיום הראיון.

 

אם אתם רואים שהנושא לא עלה, ושואלים אתכם אם יש לכם יש שאלות, אפשר להעלות את הנושא, אבל חשוב שזה ייעשה באופן שמדגיש שהתפקיד עצמו מאוד מעניין אתכם ושאתם לא כאן רק בשביל עניין השעות.

 

לרגל יום המשפחה - האם אנחנו הורים טובים? צפו באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

לרגל יום המשפחה - האם אנחנו הורים טובים? צפו באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתהליך הגיוס יש לכם הזדמנות להבין מהו היחס של הארגון להורים, ובסופו של דבר לקחת זאת בחשבון בקבלת ההחלטות שלכם. יחד עם זאת אל תשכחו שאתם קודם כל נמצאים בתהליך מיון לתפקיד, שבמהלכו גם הארגון בוחן אתכם - מבחינה מקצועית ואישית.

 

כשאתם מניחים על השולחן את צרכי המשפחה שלכם הקפידו לציין גם פתרונות, ולא רק בעיות. והכי חשוב: בכל שלב בתהליך, מקדו את העניין שלכם קודם כל בתפקיד, והביעו עניין רב ומוטיבציה גבוהה למלא אותו. בלי אלה, לא תצליחו לשכנע את המעסיק שאתם קודם כל כאן בשביל המשרה, ורק אחר כך בשביל כל מה שמסביב.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים