שתף קטע נבחר

קיבל קידום בעבודה – וישלם על כך לגרושתו

גבר שזכה להעלאה משמעותית במשכורת חויב להעביר לאשתו לשעבר 330 אלף שקל. הדיינים קבעו: הליך הקידום שלו החל עוד בזמן הנישואים

בית הדין הרבני בתל אביב קבע לאחרונה שגבר גרוש שזכה לקידום בעבודה והגדיל את משכורתו מ-20 אלף שקל ל-80 אלף שקל בחודש, ישלם לאשתו לשעבר 330 אלף שקל במסגרת איזון המשאבים ביניהם. הדיינים צבי בן יעקב, יצחק הדאיה ומשה בצרי קבעו שהבעל זכה בהעלאה בתום תהליך שהחל עוד במהלך הנישואים, ולכן האישה זכאית ליהנות מכספים אלה.

 

במסגרת ההליכים לחלוקת הכספים והזכויות שצבר כל אחד מבני הזוג בתקופת החיים המשותפת נדרשו הדיינים לקבוע מתי הסתיימו חיי הנישואים ויחד עמם נסתם הגולל על השיתוף הכלכלי. לאחר מכן הם התבקשו להחליט אם האישה זכאית ליהנות מהפירות שקטף בעלה זמן קצר לאחר שעזב את הבית נוכח קידום בעבודה והעלאה משמעותית במשכורת.

 

הבעל ביקש לקבוע כי המועד שבו הסתיימה השותפות הכלכלית, שמוגדר "מועד הקרע", הוא היום שבו עזב את הבית בדצמבר 2016. לעומתו טענה האישה שהמועד צריך להיות הגירושים עצמם, כמה חודשים מאוחר יותר.

 

בעניין זה הבהירו הדיינים כי אמנם לפי ההלכה העברית השותפות הממונית בין בני הזוג נמשכת עד למועד הגירושים הרשמי, אבל במחלוקת הרכושית עליהם לפסוק לפי החוק האזרחי - חוק יחסי ממון - המאפשר לקבוע שהקרע התרחש עוד לפני הגירושים, במועד שבו בני הזוג הפרידו כוחות באופן סופי ומוחלט.

 

במקרה הנוכחי הם אימצו את העמדה שהביעה האקטוארית שמונתה להעריך את זכויותיהם ונכסיהם של בני הזוג, וקבעה כי מועד הקרע חל בינואר 2017 - כחודש לאחר שהבעל עזב את הבית ולאחר שבני הזוג הפרידו חשבונות.

 

לא סוף הדרך

בהתחשב בכך עלתה השאלה אם האישה בכל זאת זכאית ליהנות מפירות הקידום של הבעל, אף שמשכורתו עלתה רק שלושה חודשים לאחר מועד הקרע. התשובה שנתנו הדיינים הייתה חיובית.

 

"אין לראות במועד הקרע 'סוף הדרך'", נכתב בפסק הדין. "כושר ההשתכרות אינו דבר שצמח 'מהיום להיום'. הוא מצוי בתהליך, וככל שהשתכרות אחד הצדדים גדלה באופן דרמטי בסמוך ונראה למועד הקרע, הרי שיש לחשב את כושר ההשתכרות בהתאם. ההשתכרות נובעת מהפוטנציאל שהיה קיים עוד בחיי הנישואין ועוד קודם למועד הקרע, ומכאן הגיע ליעדו".

 

במילים אחרות, המוניטין האישיים של הבעל טופחו בשנות החיים המשותפות ומשכך האישה זכאית ליהנות מהנכסים העתידיים הנובעים מהם. הדיינים הוסיפו כי שווי נכסים אלה לא מתבסס על מתמטיקה או חישוב מדויק אלא על שיקול דעת שמתחשב בנסיבות המקרה.

 

הדיינים החליטו שסכום הפיצוי הראוי ייקבע באמצעות הכפלת פער ההשתכרות שנוצר בין הצדדים לאחר שהבעל קיבל העלאה (40 אלף שקל) במספר שנות הנישואים (8.25). משכך חויב הבעל לשעבר לשלם לגרושתו 330 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הבעל: עו"ד רוברט ליכט פטרן
  • ב"כ האישה: עו"ד אברהם אינדורסקי
  • עו"ד קלרה שמורק עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: מיטל אזולאי
עו"ד קלרה שמורק
צילום: מיטל אזולאי
מומלצים