היגיינה במשרד - 5 מקומות שבהם אתם חולקים חיידקים עם הקולגות
את הבית כבר ניקיתם לפסח, אבל מה עם מקום העבודה שלכם? הנה המקומות בתוך העבודה שבהם יש הכי הרבה חיידקים, מה אפשר לעשות כדי להישמר מהם, וגם... למה זה לא כל כך נורא?
בשיתוף Alljobs
בעולם הצפוף שבו אנו חיים, קשה עד בלתי אפשרי להתחמק מחיידקים; תחבורה ציבורית, ידיות של דלתות, חדרי המתנה וגם... חלל העבודה שלנו. במיוחד כשמדובר במקומות עבודה מרובי עובדים, אנחנו לא יכולים להימנע לחלוטין מחיידקים. ובאמת, רוב העובדים מעידים כי הם לא אוהבים לעבוד באופן ספייס, אז אולי אחת הסיבות לכך קשורה לניקיון?
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
6 טיפים שיעזרו לכם לנהל זוגיות במקום העבודה ולהישאר בחיים
דרושים רועי צאן: מצעד העבודות המשעשעות
שכירים? בדקנו מה תקציב המתנות לחג שתקבלו
גם מבלי להיות אובססיביים בנושא ומבלי לעבור לחלוטין לעבודה מהבית, יש אזורים מסוימים במקום העבודה שמהווים תחנת מעבר גדולה יותר לחיידקים, ובעזרת התנהלות נכונה אנחנו יכולים להפחית את רמת החשיפה והמגע שלנו איתם.
רוצים לשמור על ימי המחלה שלכם? שימו לב למקומות שבהם אתם חולקים את הכי הרבה חיידקים עם החברים שלכם לעבודה:
שולחן, מקלדת, עכבר
אם יש לכם עמדת עבודה קבועה, סביר להניח שאתם פוגשים שם רק את החיידקים שלכם, אבל אם אתם חולקים בה עם עוד עובדים (כמו בעבודה במוקד, או במשמרות), זה כבר סיפור אחר.
מה עושים?
אם אנשים נוספים עובדים בעמדה שלכם, כדאי להתחיל את היום או המשמרת עם ניגוב (באמצעות מגבונים לחים, או מחטאים). בנוסף, לא כדאי לאכול בעמדה, או להכניס ידיים לפה או לעיניים, כדי למנוע מעבר של חיידקים.
ידיות (לא רק של השירותים)
ידיות הדלתות הן כנראה הדבר שהכי הרבה אנשים נוגעים בו במהלך היום. מספיק שאחד מהם חולה בשפעת, או בוירוס בקיבה וזה עובר הלאה. אם חלק מהם לא שטפו את הידיים אחרי ההליכה לשירותים - הרי לכם עוד אוסף חיידקים שמחכה שתאספו אותו על הידיים שלכם. בקיצור, מגעיל.
מה עושים?
פשוט מאוד - לא לשכוח לשטוף את הידיים אחרי השימוש בשירותים ואם מצליחים, להימנע ממגע עם הידיות. איך? תהיו יצירתיים ונסו לדחוף עם הרגל, המרפק, או בעזרת נייר טואלט.
מכונת הקפה ומכונת הצילום (ובעצם, כל מכונה עם כפתורים...)
כולם לוחצים על הכפתורים של מכונת הצילום, כך שהחיידקים מתפזרים בעזרתם די בקלות. אם מדובר במכונת הקפה, המצב יותר גרוע כי אתם עומדים לשתות משהו ואז יש סיכוי שזה ייכנס לפה. מעבר לזה, אם החתמת שעון הנוכחות אצלכם בעבודה נעשית באמצעות טביעת אצבע, שטפו ידיים לפני שאתם נוגעים באוכל.
מה עושים?
כל עוד אנחנו לא יכולים לגרום לאחרים לשטוף ידיים, הדבר הטוב ביותר שנוכל לעשות כדי להגן על עצמנו זה לשטוף את הידיים שלנו.
המקרר המשותף
במקרר של מקום העבודה יש גורם נוסף לפיזור חיידקים והוא האוכל של כולם; קוטג' שנפתח לפני שבועיים וקופסת אוכל שמישהו נטש ובינתיים מעלה עובש - כל אלה תורמים לזיהום המקרר המשותף בעבודה.
מה עושים?
כדאי לדאוג לכך שכל תכולת המקרר תיזרק אחת לשבוע ושהמקרר עצמו ינוקה. אם מקום העבודה לא דואג לכך, תוכלו לשמור על האוכל שלכם נקי אם תאחסנו אותו בקופסה אטומה היטב. כמו כן, שימו לב לתאריכים שעל אריזות המזון ויידעו אחרים לגבי מזון מקולקל שצריך לזרוק החוצה.
ספלים, צלחות וסכו"ם
כלי אוכל שנשטפים במטבחים משותפים לא יוצאים כל כך נקיים. במיוחד אם אין מדיח וכשעל ספלי הקפה מצטבר רובד של לכלוך. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על ספוג הניקוי של הכיור המשותף, שמהווה אולי את מצע החיידקים הגדול מכולם.
מה עושים?
קודם כל, כדאי שיהיה לכם ספל קבוע, אותו תשטפו בעצמכם. את בקבוק המים שלכם שטפו לפחות פעם אחת ביום ואם אתם לא מסוגלים לעמוד בזה, קחו אותו הביתה בסוף כל יום. אל תשתמשו בספוגית המשותפת של המטבח, שעוברת על הכלים של כולם, וצמצמו שימוש למים וסבון.
מדיח כלים או אפילו מים חמים בברז, הם הרי בונוס. אז אם לא זכיתם, השרו את הכלים האישיים שלכם במים רותחים למספר דקות. והכי טוב, לקחת אותם הביתה לשטיפה. כי אין כמו בבית.
והכי חשוב: בלי פאניקה
למרות כל מה שנאמר פה למעלה, גם להגזמות יש צד מסוכן. כי לשמור על הניקיון זה נהדר, אבל גם לזה צריך להיות גבול סביר והגיוני כדי לא להפוך את העניין להפרעה לא בריאה. יעל לב, פסיכולוגית קלינית העוסקת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, מציעה לשמור על הניקיון, אבל לא להגזים כדי לא להפוך את העניין לאובססיה. לטענתה, "הקפדת יתר על הניקיון עלולה להיות בעייתית לא פחות ממחלה, כשמקרה הקיצון הוא הפרעה טורדנית כפייתית (OCD)".
כמו כן, היא מוסיפה גם כמה עצות על איך לשמור על הניקיון, מבלי לצאת מהכלים:
• חשוב לשמור על זהירות סבירה, אך לא להגזים. אם אין נסיבות חריגות, כמו עבודה בבית חולים או בעיה רפואית הפוגעת במערכת החיסון, אין סיבה לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים.
• די בשטיפת ידיים אחרי השירותים ולפני האוכל. מעבר לכך, השתמשו בהיגיון הבריא כדי להימנע ממצבים שעלולים להיות מסוכנים יותר: אם הספוג המשותף לא הוחלף זמן ממושך ונראה מטונף, הימנעו ממנו. אם אחד העובדים מתעטש ללא הרף רצוי לא לגעת במשטחים שהוא נגע בהם וכן הלאה.
• אם אתם מודעים לכך שאתם חוששים יתר על המידה, ואם אתם במצב שבו הקשבה להגיון משמעה לנקות ולהימנע ללא הרף, התייעצו עם אדם שאתם סומכים עליו כדי ליצור קנה מידה מציאותי.
• זכרו, יש לכם מערכת חיסון, אז גם אם נגיעה בדלת השירותים מרגישה לכם מסוכנת, רוב הסיכויים שתצליחו לשרוד אותה.
הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs