שתף קטע נבחר

תביעה: השכנה השתלטה על מחסנים בבניין

תושבת בניין משותף בהרצליה השתמשה במחסן שהיה שייך לשכן שלה, ובמחסן נוסף השתמשה למגורי בנה. בית המשפט החליט לעשות סדר

בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה את תביעתם של שני בעלי דירות בבניין בהרצליה, והורה לשכנה שלהם לפנות מחסן שאינו שייך לה. לגבי מחסן נוסף שברשותה קבע השופט טל חבקין כי הוא יישאר שלה, אך אסור לה ולבנה לעשות בו שימוש למגורים.

 

מדובר בבניין בן ארבע דירות. התביעה עסקה בשני מחסנים מרכוש המשותף, שלטענת התובעים השכנה פלשה אליהם והפכה אותם למתחמי מגורים בלתי חוקיים. למעשה, טענו, כעת יש בבניין שש דירות. באחד המחסנים, ציינו, מתגורר בנה. לדבריהם, בעבר הוסכם בין בעלי הדירות – בעל-פה ו"בהתנהגות" – כי כל דירה תעשה שימוש ייחודי במחסן אחד, למעט דירה אחת (שאינה קשורה למחלוקת).

 

התובעים טענו באמצעות עו"ד רועי שעיה ששכנתם הפרה הסכמה זו בכך שתפסו חזקה במחסן שלפי אותה הסכמה ישנה הוקצה לאחד התובעים ("המחסן העליון"), והשכירה אותו לאדם אחר, שבינתיים פינה אותו. הם הוסיפו כי המחסן השני אמנם מוקצה לדירתה ("המחסן התחתון"), אולם שם מתגורר בנה, כך שמדובר בשימוש חורג ובלתי חוקי.

 

השכנה, שיוצגה על ידי עו"ד עדי מנצור, טענה מנגד שהיא רכשה את הדירה לאחר שהבעלים הקודמים הבטיח לה ששני המחסנים נתונים לשימושה הייחודי והבלעדי. היא התעקשה שהתובע היה מודע לכך, מה גם שלא הציג כל ראיה לכך שיש לו זכות בלעדית במחסן כזה או אחר. בנוגע לסוגיית השימוש החורג למגורים היא טענה שמדובר בעניין לרשויות התכנון והבנייה, שאינו קשור לסכסוך, ואין ראיה שהשימוש במחסן גורם למטרד כלשהו.

 

אלא שהשופט חבקין קיבל את גרסת התובעים וקבע כי יש לתת תוקף להסכמה שהשגה בעבר בין הדיירים המקוריים. הוא הבהיר כי עדות השכנה בכל הקשור לזכותה על שני המחסנים הייתה רצופת סתירות, והותירה "רושם מתחמק ולא חיובי". הוא זקף לחובתה את העובדה שבחרה שלא להביא לעדות את מי שמכר לה את דירתה ב-2012, ושלטענתה הציג לה מצג מסוים לגבי המחסנים.

 

כמו כן נקבע בפסק הדין שהשכנה סתרה את עצמה בכל הקשור למחסן העליון, כאשר מעדותה עלה כי היא השתלטה עליו תוך שהרסה גדר, בעבר באופן חד צדדי.

 

בנוגע למחסן התחתון נקבע כי שימוש למטרת מגורים ללא היתר מנוגד לחוק התכנון והבנייה, ומעצם טיבו גורם לחוסר נוחות ליתר הדיירים, יוצר חיכוכים ומגדיל את העומס על התשתיות.

 

בהתאם הורה השופט חבקין לנתבעת לפנות את המחסן העליון ולהשיב את החזקה בו לשכן, כשהוא פנוי מכל חפץ או תוספת בנייה. כמו כן ניתן צו האוסר עליה להשתמש במחסן התחתון למגורים.

 

בנוסף חויבו השכנה ובנה לשלם לשכן פיצוי בסך 5,000 שקל עבור חוסר הנוחות שנגרם לו, וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 13 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד רועי שעיה
  • ב"כ הנתבעים 1-2: עו"ד עדי מנצור
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים