שתף קטע נבחר

תביעה: זיהום לא אובחן בזמן – הרגל נקטעה

בת 66 טוענת שהצוותים רפואיים בבילינסון ובמוקד "טרם" התעלמו מתוצאות בדיקות שהעידו על הזיהום, וגרמו לעיכוב במתן טיפול אנטיביוטי הכרחי

בתביעת רשלנות רפואית נטען כי הצוותים הרפואיים בבילינסון ובמוקד "טרם" התעלמו מתוצאות בדיקות שהעידו על הזיהום, וגרמו לעיכוב משמעותי במתן טיפול אנטיביוטי הכרחי. כתוצאה מהמחדלים אישה בריאה ועצמאית הפכה נכה ונזקקת.

 

תביעה שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום ברחובות מייחסת לשירותי בריאות כללית ורשת מרפאות "טרם" מחדלים באבחון ובטיפול באישה כבת 66. התובעת, שהגיעה למיון של בית החולים בילינסון בפתח תקווה ולאחר מכן למרפאת "טרם" עם חום גבוה ופריחה בכל הגוף, שוחררה מבלי שאותרו אצלה זיהום חיידקי ואלח דם קשה (ספסיס). כתוצאה מכשל באבחון ועיכוב במתן הטיפול האנטיביוטי ההכרחי, הלך מצבה והידרדר עד שנאלצו לכרות את רגלה השמאלית ובהונות כף רגלה הימנית.

 

לפי כתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד אנה אונגר, התובעת הגיעה למיון ביולי 2015 עקב חום גבוה, חולשה ופריחה אדומה בכל הגוף. אף שבבדיקות המעבדה אותרו מדדים חריגים כמו דופק מהיר, לחץ דם נמוך וירידה במניין הטסיות בדם, המצביעים על תהליך דלקתי – התובעת שוחררה כעבור שעות ספורות ללא כל התייחסות לכך שמצבה הצביע על זיהום חיידקי שהצריך טיפול אנטיביוטי.

 

ביום למחרת, משמצבה הלך והחמיר, פנתה התובעת למוקד הרפואה הדחופה אך גם משם שוחררה עם המלצה למעקב רופא למרות ממצאי הבדיקות.

 

יומיים לאחר מכן חלה הידרדרות נוספת במצבה והיא הובהלה באמבולנס לבית החולים "שיבא" בתל השומר. שם הועברה לאשפוז במחלקה הפנימית ולראשונה אובחן אצלה אלח דם חמור עם פגיעה רב-מערכתית, ועלה החשד כי היא סובלת מזיהום שמקורו בחיידק הריקציה. התובעת נכנסה למצוקה נשימתית והלם ספטי ושהתה זמן ממושך בטיפול נמרץ.

 

הטיפול האנטיביוטי והטיפול התרופתי בלחץ הדם הביאו לשיפור במצבה הכללי אך מאחר שמדללי הדם מנעו זרימת דם לגפיים נגרמו לה נמקים שהצריכו בסופו של דבר לקטוע את רגלה השמאלית מתחת לברך ואת בהונות כף רגל ימין.

 

חוות דעת של מומחה לרפואה פנימית ודחופה שצורפה לכתב התביעה מעלה כי הכשל באבחון הראשוני גרם לאיחור קריטי במתן הטיפול האנטיביוטי ולהחמרה במצבה של התובעת עד כדי סכנת חיים ממשית.

 

נטען כי הנזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה ממחדליהן של הנתבעות עצומים ואדירים. האישה – שהייתה פעילה ועצמאית עד לאירוע – הפכה לשבר כלי, שהתה באשפוז במשך יותר מחצי שנה ועברה ניתוחים רבים ושיקום ממושך שנמשך עד היום. היא סובלת מכאבים נוירופתיים עזים ומכאבי פנטום, ומטופלת במשככי כאבים חזקים ובקנאביס רפואי.

 

לתובעת הותקנה תותבת אך השימוש בה גורם לה לכאבים ולנזק לעור הגדם, ומשכך היא מתניידת לרוב באמצעות כיסא גלגלים. נגרמו לה נזקים גם לגב התחתון בשל חוסר איזון של משקל הגוף והיא מתקשה בעמידה ממושכת, לא מסוגלת לבצע עבודות משק בית בסיסיות ואף לא להתלבש ולהתרחץ בכוחות עצמה.

 

בשל מצבה נאלצו התובעת ובעלה לעבור לדירה מותאמת ומונגשת בעלויות גבוהות, וחייהם השתנו ללא היכר כשהתובעת שרויה במשבר נפשי עמוק.

 

בתביעה נטען כי עלויות הטיפולים הרפואיים, הציוד והנגשת הבית מגיעות ל-850 אלף שקל, ובית המשפט התבקש לחייב את הנתבעות להחזיר לה את הסכום האמור ובנוסף לפצות אותה על הוצאותיה העתידיות, לצד פיצויים על כאב וסבל ואובדן הנאות החיים ופגיעה באוטונומיה.

 

תגובתן של שירותי בריאות כללית ו"בטרם" לא נמסרה עד למועד פרסום הכתבה.

 

  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד אנה אונגר ממשרד עורכי הדין אונגר-שויגמן
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים