תביעה: החלפת ברך הסתבכה, הפכתי סיעודית
פנסיונרית טוענת שמאז ההליך שעברה בבית החולים "ברזילי" ב-2016 היא סובלת מכאבים עזים ומרותקת להליכון, ללא סיכוי להחלים
בית משפט השלום בתל אביב צפוי לדון בקרוב בתביעה שהוגשה נגד משרד הבריאות בטענה לרשלנות חמורה בבית החולים ברזילי שבאשקלון במהלך ניתוח החלפת ברך: פנסיונרית טוענת שהרשלנות גרמה לכך שבמקום להחלים מניתוח נפוץ יחסית, היא סובלת עד עצם היום הזה.
במאי 2016 פנתה התובעת לרופא משפחה והתלוננה על כאבים בשתי הברכיים. כעבור כמה ימים המליץ לה האורתופד לבצע ניתוח להחלפת ברך ימין. כעבור כארבעה חודשים היא נבדקה במרפאת טרום ניתוח בבית החולים, שם אמר לה רופא כי הסחוס בברך "הלך, נשחק", וכי ישימו לה ברך חדשה. נטען שלא הוסברו לתובעת הסיכונים האפשריים, ולא הוצגו בפניה אלטרנטיבות טיפוליות, וכן עדיין לא הוסברה לה מהות הניתוח, למשל האם ההחלפה היא מלאה או חלקית.
בהמשך היא עברה בדיקת MRI, ובסופו של דבר הגיעה לניתוח בדצמבר 2016. על פי התביעה, גם אז ידעה האישה רק כי מדובר בניתוח פשוט יחסית. לדבריה, על סוג הניתוח – החלפת ברך מלאה – הוחלט רק ביום הניתוח ללא שיידעו אותה. לפני הניתוח היא הוחתמה רק על טופס כללי ולא על טופס ייעודי לניתוח הספציפי, וכאמור לא הוסברו לה כלל הסיכונים והסיבוכים, ואף לא אפשרויות טיפול אחרות.
אלא שהניתוח הסתבך ובמהלכו נקרעו וריד ועורק. התובעת נדרשה לניתוח נוסף של תיקון כלי דם, והביא להתארכות הניתוח לשמונה שעות. התובעת, המיוצגת על ידי עו"ד רויטל הורוביץ, טוענת כי מאז ועד היום היא סובלת מכאבים בלתי נסבלים, הגבלות תנועה קשות, מרותקת להליכון וממעטת לצאת מביתה.
לתביעה צורפה חוות דעת אורתופד-מומחה, שלפיה רשלנות הצוות המנתח גרמה לנזק חמור לכלי הדם הסמוכים אל הברך, בשל מיקום והחדרה שגויים של "רטקטורים מתכתיים" לתוך ברכה של התובעת. המומחה ציין שמדובר בניתוח נפוץ בעל סיכויי הצלחה גבוהים, וכי אם היה מתבצע באופן סביר וזהיר, הרי שאחרי החלמה מלאה, התובעת הייתה חוזרת לאורח חיים איכותי ומתאים לגילה.
מאז הניתוח, נטען בהרחבה, התובעת סובלת ממגבלות תנועה וקשיים פיזיים רבים, ואף מכאבים ברגלה השנייה לנוכח העומס המוגבר המופעל עליה. למעשה, צוין, התובעת הפכה מוגבלת וסיעודית. היא לא מסוגלת להתנייד ללא הליכון, וכל איכות חייה נפגעה לחלוטין. המומחה מטעם התביעה העריך כי לתובעת נותרה נכות רפואית בשיעור של 80%.
בשל כל אלה היא דורשת פיצוי עבור נזקים רבים, ובהם כאב וסבל, הוצאות רפואיות, התאמות דיור, אובדן הנאות החיים ואובדן סיכויי החלמה. בנוסף לכך, נתבע פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה והיעדר הסכמה מדעת. סכום התביעה לא כּוּמָת במלואו, אך מדובר בתביעה שיכולה להגיע עד לסכום של 2.5 מיליון שקל, על פי סמכות בית משפט השלום. עד למועד פרסום הכתבה לא התקבלה תגובת משרד הבריאות.
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד רויטל הורוביץ
- ב"כ הנתבע: פרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי)
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים