שתף קטע נבחר

290 אלף ש' לפועל בניין שנפל מסולם מאולתר

עובד באתר בנייה נאלץ להתמודד עם שברים בגולגולת ובעצמות הפנים, 3 שיניים שבורות וקרע בטחול. רוב האחריות לאירוע הוטלה על הקבלן

בית משפט השלום בקריות פסק לאחרונה כ-290 אלף שקל לפועל בניין שנפצע באורח קשה בתאונת עבודה עקב נפילה מסולם מאולתר בפרויקט בנייה במושב מירון שבצפון. השופטת פנינה לוקיץ דחתה את ניסיונות הקבלן לקעקע את גרסת העובד וקבעה כי היא מאמינה לעדותו.

 

התאונה אירעה ב-2011. הפועל (42) עלה על סולם מעץ שבנה המעסיק שלו כדי לבצע עבודת טפסנות בגובה ארבעה מטרים, וזה זז מקומו ונפל ויחד עמו. בעקבות התאונה סבל הפועל מפגיעה בכל חלקי גופו, שכללה בין היתר שברים בגולגולת ובעצמות הפנים, שלוש שיניים שבורות וקרע בטחול, ולא עבד כארבעה חודשים עקב אובדן כושר מלא. בתביעה שהגיש ב-2014 הוא כי הסולם שסופק לו היה רעוע, לא תקין ולא בטיחותי ולכן האחריות לנזקיו מוטלת על הקבלן שהעסיק אותו בעבודות מזדמנות.

 

מטעם הקבלן נטען כי תמונות ממקום האירוע מעידות שהתובע לא דייק בתיאור נסיבות התאונה. כך למשל, בעוד שהוא טען כי פירק טפסנות מארגז רוח מבטון הרי שהארגז נבנה מעץ.

 

אך השופטת לוקיץ לא קיבלה את טענת הקבלן, שלא הביא לעדות את הפועלים או את בעל הנכס. היא ציינה כי גם אם נראה עץ מקצות גג הרעפים שנבנה על ארגז הרוח, אין בכך כדי לסתור את גרסת התובע כי תחתיו הייתה בנויה תקרת בטון כבסיס.

 

בפסק הדין צוין כי אף שגם עדות התובע לא גובתה בעדויות נוספות, שכן היה עובד ארעי שלא הכיר את הפועלים במקום, הוא הצליח להוכיח את נסיבות התאונה, בין היתר בעדות מהימנה שנתמכה בשרטוט של הסולם. בנוסף השופטת מצאה חיזוק לגרסתו בטפסים שהגיש לביטוח לאומי לצורך הכרה כנפגע עבודה, עליהם חתם המעסיק ללא כל הסתייגות.

 

בסיכומו של עניין היא השתכנעה שהתובע אכן נפל מסולם מאולתר, לא תקני ולא בטיחותי, ומכאן שאחריות המעסיק לפציעתו אינה מוטלת בספק.

עם זאת, השופטת ציינה כי מאחר שמדובר בעובד ותיק בעל ניסיון של כ-30 שנים בתחום הבנייה, שידע כי הסולם מאולתר, היה עליו לבצע לפחות בדיקה מינימלית של יציבות לפני שעלה עליו. לפיכך החליטה לייחס לו אשם תורם של 15% לתאונה.

 

התובע נותר עם נכויות בתחום האורתופדי, הפה והלסת בשיעור כולל של 29.32%. עם זאת, השופטת סברה כי נכויות אלה לא גרמו לו לפגיעה תפקודית משמעותית והעמידה את נכותו התפקודית על 10% בלבד.

 

הפיצויים חושבו בהתאם לאחוזי הנכות, ולאחר ניכוי תגמולים שקיבל התובע מביטוח לאומי והפחתת הרשלנות התורמת, הסתכמו ב-230,371 שקל וזאת עבור הפסדי שכר ופנסיה, אובדן כושר, הוצאות רפואיות, נסיעות, עזרת הזולת וכאב וסבל. בנוסף חויב המעסיק לשלם לתובע הוצאות משפט, שכר טרחת מומחים רפואיים וכן שכר טרחת עו"ד של 53,906 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד בדארנה
  • ב"כ הנתבעים (הקבלן וחברת הביטוח הפניקס): עו"ד אגברייה
  • עו"ד ורד פרי עוסקת בנזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים