פוסט בפייסבוק הוכיח: האב יכול לשלם מזונות
במשך 4 שנים נמנע גבר מלתרום לכלכלת בתו בטענה שהוא סובל משלבקת-חוגרת. אבל גלישה ברשת גילתה שהוא שותף בעסק ומתפרנס למחייתו
בית המשפט למשפחה בפתח תקווה חייב לאחרונה
אב לילדה בת 6.5 במזונות שמהווים יותר מ-80% מצרכיה ההכרחיים בתוספת דמי טיפול לאם-המשמורנית. השופטת עידית בן-דב ג'וליאן דחתה את בקשת האב לפטור ממזונות בטענה שאינו יכול לעבוד עקב שלבקת-חוגרת, בין היתר לאחר שהוצגו לה פוסט פייסבוק ותמלולי שיחות שהעידו כי הוא שותף בעסק ומתפרנס למחייתו.
מאז פרידת ההורים ב-2016 נשאה האם בהוצאות הילדה לגמרי לבדה וגם את המזונות הזמניים שבהם חויב האב נאלצה לגבות מביטוח לאומי. האב טען כי אינו עומד בנטל משום שהוא חולה חוגרת ולא יכול לעבוד. הוא ביקש לפיכך לפטור אותו ממזונות לפחות עד שיקבל קצבת נכות או ישוב למעגל העבודה או לחילופין להסתפק ב-700 שקל.
לאחר שהצדדים הגישו את הסיכומים קיבלה התובעת אישור להציג בבית המשפט שתי ראיות שהעידו כי האב עובד ומתפרנס: פוסט של עסק שפרסם בפייסבוק ותמלול שתי שיחות שבה הוא נשמע אומר כי הוא שותף בעסק ותיק שלו פרויקטים גדולים.
השופטת בן-דב ג'וליאן קבעה שהאב לא התמודד עם הראיות המכריעות נגדו, ואף לא הציג כל ראיה התומכת בכך שמצבו הבריאותי מונע ממנו לעבוד. בנסיבות אלה היא החליטה לקבל את גרסת האם ולהעמיד את פוטנציאל ההשתכרות של האב על 8,500-8,000 שקל.
היא הוסיפה שהאם הוכיחה שיכולת ההשתכרות שלה עומדת על 4,000-3,400 שקל בחודש, ומשכך יחס ההכנסות הוא 70% לטובת האב. באשר לחלוקת זמני השהות קבעה השופטת שהילדה נמצאת במשמורת האם וזמני השהות שלה עם האב מסתכמים ב-20% מהזמן. צרכיה ההכרחיים של הילדה הוערכו ב-1,450 שקל.
בפסק הדין צוין שההלכה שקבעה חלוקת נטל בין ההורים התבססה על ההנחה שכל אחד מהם מוציא מכיסו עבור הילדים כשהם אצלו. אלא שהנחה זו לא מתקיימת במקרה הנוכחי, שבו האב לא שילם לבתו מזונות מזה כארבע שנים.
לפיכך, השופטת לא מצאה לנכון לערוך תחשיב חשבונאי מדוקדק של חלוקת המזונות וקבעה שהאב יישא ביותר מ-80% מהצרכים ההכרחיים של בתו בנוסף לדמי טיפול חודשיים לאם, שדואגת לבדה לכל צרכיה הפיזיים, הרוחניים והטיפוליים של הילדה.
בסיכומו של דבר נקבע כי המזונות שישלם האב מיום שבתו הגיעה לגיל 6 יעמוד על 1,200 שקל בתוספת דמי טיפול של 250 שקל, השתתפות במחצית ההוצאות הרפואיות והחינוכיות וכן בשליש משכר הדירה היה והאם תעזוב את בית הוריה לדירה שכורה.
סכום דומה של 1,450 שקל בחודש ישלם האב רטרואקטיבית עבור התקופה שמיום הגשת תביעת המזונות ועד ליום שבו מלאו לבתו 6. בהמשך התקבלה תביעה רכושית שהגישה האם נגד האב, והוא חויב לשלם ללשכה לסיוע משפטי, שייצגה את האם, הוצאות ושכר טרחת עו"ד של 10,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האם: עו"ד אפרת בייראך אלמדון
- ב"כ האב: עו"ד גלעד גלזמן
- ד"ר עו"ד אריאל בוכניק עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים