שתף קטע נבחר

השוטר התחיל: כך זוכה נאשם מעבירת תקיפה

עצור הואשם שתקף שוטר וגרם לו חבלות בפנים וביד. להגנתו הוא טען שהשוטר ניסה להוציא ממנו את הטלפון בכוח ותקף אותו. השופט הסכים

בית משפט השלום בירושלים זיכה לאחרונה אדם שהואשם בתקיפת שוטר, אחרי שהשופט דוד שאול גבאי ריכטר קבע שדווקא השוטר היה זה שהצית את האירוע והיה צריך לפעול אחרת.

 

לפי כתב האישום, בספטמבר 2016 הגיעו שני שוטרים לישיבה בירושלים שבה למד הנאשם כדי לבצע צו מעצר שהוצא נגדו על ידי בית הדין הרבני. כשהגיעו לתחנה, נכנסו לחדר הסיור כדי שהנאשם יוכל לגייס את הערבות שנדרש לשלם לפי הצו. בשלב מסוים שאל אותו השוטר אם גייס את הסכום ובתגובה זה איים עליו: "אתה עוד תראה, אתה תשלום על זה, אם לא אתה אז הילדים שלך ישלמו על זה".

 

השוטר ביקש את הטלפון שהיה בידי הנאשם וכשהוא סירב, נטל אותו מידיו. בתגובה קם הנאשם, שהיה כבול באזיקים, והכה בפניו של השוטר ובידו ומשך שרשרת זהב שהייתה על צווארו עד שזו נקרעה. כתוצאה ממעשיו נגרמה לשוטר אדמומיות באוזן ובזרוע. כתב האישום ייחס לנאשם עבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות ואיומים.

 

הנאשם כפר במיוחס לו והבהיר שלא ניסה להימלט מהשוטרים והוא זה שהותקף על ידי השוטר ולא להיפך. לדבריו, כשישב בחדר הסיור סירב לתת את הטלפון לשוטר ובתגובה השוטר ניער אותו, והתחיל לדבר איתו "דברים מלוכלכים" על המאפיינים החרדיים שלו. כשלא ענה הוא החל לתקוף אותו פיזית ונתן לו בוקס לבטן ולפנים.

 (המחשה: הרצל יוסף) (המחשה: הרצל יוסף)
(המחשה: הרצל יוסף)

המדינה טענה שאשמתו של הנאשם הוכחה מעבר לספק סביר. לדבריה למתלונן, שוטר ותיק ומקצועי, אין כל מניע להפליל את הנאשם על לא עוול בכפו.

 

הנאשם הצביע על סתירות בעדותו של המתלונן ועל מחדלי חקירה הנוגעים לאי רישום דו"חות פעולה על ידי השוטרים המעורבים ואי גביית הודעות מאותם שוטרים.

 

ואכן, השופט דוד שאול גבאי ריכטר העדיף את גרסת הנאשם על פני גרסת השוטר. לדבריו, מהעדויות עלה שהנאשם לא התנגד למעצר. בתחנת המשטרה הוא שהה בחדר יחד עם השוטר כשהוא אזוק והמתלונן שוחח בטלפון בניסיון להשיג את הערבות לשחרורו. בשלב מסוים, ומשלא הוסדרו תנאי ,השחרור דרש השוטר את הטלפון אך זה סירב לתת לו. השוטר השתמש בכוח כדי לקחת את הטלפון מהנאשם ואז התפתח דין ודברים הכולל צעקות, דחיפות ומכות הדדיות.

 

השופט הוסיף כי במהלך האירוע חשו לחדר כמה שוטרים תוך הפעלת כוח כלפי הנאשם, אך למרבה הפליאה, בתיק החקירה אין מזכרים, דו"חות פעולה והודעות של השוטרים האחרים שהיו מעורבים.

 

"ניתן להצביע על כך שתחילת האירוע האלים הייתה בעקבות השימוש בכוח מצד המתלונן, שנטל בכוח את הטלפון מידי הנאשם. פעולה זו הייתה לא במקומה ולא היה בה צורך. ניתן היה לגלות אורך רוח ולנהוג בנאשם ללא שימוש בכוח", כתב.

 

עוד נקבע כי מחדל החקירה שבמסגרתו לא הובאו גרסותיהם של השוטרים המעורבים הוא מחדל יסודי הפוגע בצורה קשה ביכולת בירור האמת ובזכותו של הנאשם להליך הוגן.

 

  • לקריאת הכרעת הדין המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המדינה: מתמחה אורה סטוקר
  • ב"כ הנאשם: עו"ד עופר אשכנזי, עו"ד מיכל גורן
  • עו"ד שי גרין עוסק בפלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

פורסם לראשונה 22/06/2020 14:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשה: הרצל יוסף
אילוסטרציה
המחשה: הרצל יוסף
צילום: סיגל קולטון
עו"ד שי גרין
צילום: סיגל קולטון
מומלצים