שתף קטע נבחר

450 אלף ש' לתלמיד שנפצע בהחלקה על הקרח

הפארק שלא דאג להדרכה, ביה"ס שלא גיבש הוראות בטיחות ומשרד החינוך שלא וידא שהנהלים מיושמים – כולם יפצו את הנער שנחתך באגודל

בית משפט השלום ברחובות פסק לאחרונה פיצויים של כ-450 אלף שקל לבן 20 שנחתך באגודל בפעילות בית ספרית בפארק הקרח בחולון כשהיה בכיתה י'. השופטת רנה הירש הטילה את האחריות על כל הגורמים המעורבים: הפארק שלא דאג להדרכה, עיריית בת ים כמעסיקת המורים ומשרד החינוך שלא וידא שנהליו מיושמים.

 

לפי גרסת התובע, המורה שלו דרבנה אותו להחליק אף שלא רצה ולא היה מיומן. בשלב מסוים ביקשה אחת המורות בשכבה לצלם אותו ותלמיד נוסף. הוא עמד בסמוך אליו ונאחז בו, אבל כשהחבר זז הוא החליק לרצפה והסכין שבתחתית הנעל של חתכה אותו באזור האגודל. הוא נותר עם 10% אחוז נכות עקב הפציעה.

 

כשנה וחצי לאחר התאונה הוא הגיש תביעה נזיקית נגד פארק הקרח, עיריית בת ים ומשרד החינוך. הוא טען שכל הגורמים התרשלו כלפיו: הפארק שלא דאגו להנחיות בטיחות ולכמות משגיחים מספקת ביחס לכמות התלמידים (כ-140), בית הספר שלא וידא שהוראות בטיחות מתקיימות והפר את הוראות חוזר מנכ"ל לפעילות החלקה על הקרח ומשרד החינוך שלא וידא שבתי הספר מיישמים את הוראותיו.

כף יד חבושה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כל הנתבעים הכחישו אחריות. הפארק טען כי התובע עמד לצד חברו בניגוד לנהלים, וכי בית הספר לא אכף את התנאים בחוזר המנכ"ל שחייבו אותו להציב שני משגיחים לכל 20 תלמידים.

 

בית הספר הכחיש שהמורה ביקשה מהתובע וחברו לעמוד צמוד וטען כי החלקה על הקרח היא פעילות מותרת ונפילה במהלכה היא סיכון טבעי. העירייה הוסיפה כי הפארק התרשל כשלא דאג למדריכים והתובע נושא באחריות לכך שהתרחק מהמעקה אף שלא היה מיומן בהחלקה.

 

משרד החינוך טען כי הוא לא מחויב לוודא שכל בית ספר במדינה מקיים את הוראות החוזר ודי בכך שקבע נהלים ברורים.

 

אבל השופטת רנה הירש קיבלה את גרסת התובע ומצאה כי כל הגורמים המעורבים אחראים לנזקיו במידה כזו או אחרת. באשר לפארק נקבע כי לא הוכח שדאג למספר מוגבר של משגיחים שיכלו לפקח על כמות גדולה של בני נוער, לא העביר הדרכת בטיחות ואף לא התריע בפני בית הספר כי עליו לדאוג למשגיחים מטעמו.

 

רשלנות בית הספר התבטאה בכך שלא מילא אחר הוראות החוזר, לא התכונן כראוי לפעילות, לא דאג לוודא שהפארק מספק כמות מדריכים מוגברת ולא גיבש הוראות בטיחות ברורות לפני שהוציא שכבה שלמה של תלמידים אנרגטיים לפעילות מסוכנת.

 

לבסוף, השופטת דחתה את עמדת משרד החינוך וקבעה כי "לא די בניסוח הוראות בטיחות והנגשת חוזרים כדי לצאת לידי חובה". מצופה ממשרד החינוך לוודא שספקי השירותים ממלאים אחר ההנחיות ושרכזי הטיולים בבתי הספר מודעים להן ומיישמים אותן.

 

השופטת הוסיפה כי לא מצאה לנכון אשם תורם לתלמיד בית ספר ששוכנע השתתף בפעילות למרות חששותיו.

 

לתובע נפסקו פיצויים של 362,618 שקל על הפסדי שכר ופנסיה, עזרה וכאב וסבל, בתוספת שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט של כ-90 אלף שקל. הפארק יישא ב-30% מהסכומים, העירייה ב-50% ומשרד החינוך ב-20%.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד חיים דויד
  • ב"כ הפארק: עו"ד שי ירון
  • ב"כ העירייה: אורי אסא, עורך דין נזיקין
  • ב"כ משרד החינוך: עו"ד שמואל צור
  • עו"ד אורי וינינגר עוסק בנזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים