שתף קטע נבחר

תביעת ענק נגד פרויקט הנדל"ן "דונה" לחרדים

חסידים מבעלז דורשים 6.5 מיליון שקל בטענה לליקויים חמורים בשטחים הציבוריים, בחיפוי הבניינים ובחניון התת-קרקעי במתחם החדש בקריית גת

לבית המשפט המחוזי בבאר שבע הוגשה לאחרונה תביעה נגד חברת "דונה הנדסה ובניין": התובעים הם נציגי דיירים בפרויקט בשכונת גוגנהיים בקריית גת, שאוכלס לפני כשש שנים, ולטענתם בשטחים הציבוריים יש ליקויים בהיקף עצום - ובכלל זה כשלים בביסוס המבנים שגורמים לתזוזות של קירות, לחדירת מים ולהיחלשות חיפויי אבני החוץ.

 

את התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד דניאל כהן, הגישו חסידים המשתייכים לקהילת בעלז. מדובר בפרויקט הכולל 166 דירות בתשעה בניינים עם רחבה משותפת וחניון תת קרקעי. התביעה עוסקת בשלושה מהבניינים בפרויקט.

 

לדברי התובעים, לאחר מסירת החזקה התגלו ליקויי בנייה חמורים בשטחים הציבוריים, במערכות המשותפות ובחיפויי הבנייה. מאפייני הליקויים והיקפם העצום מלמדים לטענתם על חוסר תום לב העולה כדי הונאה וכשל מתמשך הן בשלב התכנון והן בשלב הביצוע והפיקוח.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

התובעים ציינו כי בחלוף חודשים בודדים לאחר שנמסרו להם הבניינים הם גילו כשלים בתכנון וביצוע ביסוס המבנים מה שיוצר אין ספור סדקים, תזוזות של קירות, עיוותי חלונות ודלתות, חדירות מים ורטיבויות, פיצוצי צנרת עיליים ובעיקר תת-קרקעייים, והגרוע מכל - מחליש את אחיזת חיפויי אבני החוץ עד כדי סכנת נפילה.

 

הם טענו לליקויי ריצוף וחיפוי פנימי וחיצוני, ליקויי גמר פיתוח ואיכות פנים ולליקויים נוספים שטרם התגלו. הם הוסיפו כי יש מחדל בחיבור מערכת הביוב של אחד הבניינים לבור ניקוז מי גשמים הזורם לפארק הסמוך ונמצאו אי התאמות למפרט הטכני כגון התקנת מעליות לשישה אנשים במקום שמונה וכדומה.

 

התובעים סיפרו כי כשפנו לנתבעת בתלונות היא הפנתה אותם לקבלן המבצע מטעמה, חברת מליבו, שבינתיים הוצא לה צו הקפאת הליכים והיא נרכשה על ידי חברה אחרת. כשפנו למליבו היא התחמקה מאחריות.

 

הם הוסיפו כי לאחר שהתייאשו מאטימות נציגי הנתבעת הם פנו לגורמים מקצועיים ואז התבררו ממדי הקטסטרופה. לפי חוות דעת שצירפו התובעים טיב ואיכות הבניה היה כושל. בנוסף, בעקבות הביסוס הרעוע גברו פיצוצי הצנרת התת קרקעיים והנזקים הנלווים לשקיעת הבניינים שנגרמו לבניינים עצמם, לשטחי הציבור ולבעלי הדירות.

 

התובעים ציינו כי ככל שנחשפו היקפי הכשלים המסכנים חיי אדם וככל שהוכחה אוזלת יד הנתבעת בטיפול בליקויים כך נשחק האמון שלהם בה. לדבריהם, החברה קיבלה הזדמנות לתקן את הליקויים בעצמה אך התחמקה מהחובה לעשות כן ולכן הם זכאים לפיצוי בעלות התיקונים.

 

בתוך כך הדגישו התובעים כי רכישת דירה היא העסקה המשמעותית ביותר בחייה של משפחה ממוצעת ולכן יש צורך בפיקוח שיפוטי מיוחד. עוד הזכירו התובעים את פערי הכוחות בין הנתבעת, בעלת הון מומחית בתחומה, לבינם, דיירים המשתייכים לקהילה הומוגנית בצביונה החסידי חרדי, אוכלוסייה מוחלשת שרובה "לקוחות שבויים" הרוכשים את דירתם בפעם הראשונה בחייהם.

 

התובעים העריכו את שווי עלות התיקונים בשישה מיליון שקל. בנוסף הם תובעים 500 אלף שקל לכיסוי הוצאות הניהול והפיקוח על התיקונים, עוגמת הנפש של הדיירים ומימון פינויים לצורך השיפוצים. בהקשר זה הם ציינו כי בפרויקט גרים כ-1,000 ילדים קטינים.

 

מחברת דונה נמסר בתגובה: "חברת דונה הציעה לדיירים לתקן את הליקויים הקיימים בפועל, בהתאם לחוות דעת המומחים מטעמה, אשר תחת אחריותה על פי חוק, וזאת לאור העובדה שהקבלן המבצע – חברת מליבו בניה בע"מ, האחראית על הבדק בפרויקט, נמצאת בהקפאת הליכים במסגרת הליך כינוס מזה כמה חודשים. לתשומת הלב, התביעה כאמור, הוגשה כעבור למעלה משש שנים ממועד אכלוס הבניינים. לצערנו, הדיירים באמצעות נציגיהם סרבו להצעת חברת דונה כאמור, וזאת מטעמיהם תוך הגשת תביעה מנופחת, מופרזת ומנותקת מהמציאות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים