שתף קטע נבחר

אב גרוש לא החזיר את הבנות לאימן - ונענש

בתום זמני השהות השאיר האב את הילדות אצלו. הן הוחזרו רק בעקבות בקשה דחופה של האם. ביהמ"ש קבע שמעתה הוא יפגוש אותן במרכז קשר

בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה ששתי ילדות בנות 6 ו-7 ייפגשו עם אביהן רק במרכז קשר, לאחר שהוא לא החזיר אותן לאם בתום ביקור. השופט ארז שני הגדיר את זאת "התנהלות בריונית" וקבע שיש לסייג את זכות האב לראות את בנותיו.

 

בבקשה דחופה שהגישה האם היא סיפרה שהאב לא החזיר את שתי הבנות אליה בתום זמני השהות. היא ביקשה מבית המשפט לחייב אותו להשיב אותן ולתת הוראות למניעת הישנות המקרה. לאחר הגשת הבקשה האב החזיר את הילדות אך לא התייצב לדיון.

 

השופט שני ציין כי להתרשמותו לא מדובר באירוע בודד אלא ב"קצה הקרחון" של התנהלות האב שאינו מכבד את החוק. בין היתר צוין בהחלטה שבעבר האם נאלצה לבקש צו הגנה (שניתן לה) ולעתור לסנקציות כדי שהאב יואיל להשיב את הבנות ולא לעשות בהן כרצונו.

לנטרל מחשבות שליליות (ShutterStock)
אילוסטרציה (ShutterStock)

"למעשה, לאור התיקים הקודמים מאמין אני כי הנתבע מתנהג בגסות ועושה בבנות לא רק כשבשלו, אלא גם כדי להכביד על האם", כתב והוסיף כי הוא מורה למשטרת ישראל בכל מקרה בו האב מפר הוראה חוקית להתערב ואם יהיה צורך לעצור אותו לזמן מה עד להשבת הבנות.

 

בהחלטה הודגש כי מדובר במצב שהוא מסוכן ולא רק כיוון שהבנות צעירות. "עשיית דין עצמית מתמשכת וסדרתית היא בגדר סיכון בפני עצמו, סיכון שאינו ערטילאי אלא סיכון קרוב לוודאי", כתב השופט והסביר כי בוחן מציאות לקוי של האב החושב שאין הוא כפוף לאיש ושיש בידו להלך אימים על העובדים הסוציאליים ועל האם, עלול להתפשט גם על טיפולו בבנות, שלא לדבר על הנזק הנגרם להן בשל התנהלותו.

 

הוא הוסיף כי האב צריך להבין שיש לו זכויות טבעיות להיות בקשר עם יוצאי חלציו, אך אין לו זכות להתעמר בהן או בהורה האחר: "זכויותיו של האב אינן עודפות על זכויות ההורה המשמורן ומצב של 'כל דאלים גבר' הוא בלתי נסבל ביחסי הורות".

 

השופט שני כתב כי כאשר הורה לא מציית לגורמים הטיפוליים או להוראות בית המשפט הוא בעצם מנסה לתמרן את האם למצב בו "אין מה לעשות", ובית המשפט אינו רשאי להשלים עם כך.

 

"בנסיבות אלה יש לסייג את זכות האב לראות את בנותיו על-מנת למנוע ביריונות, ואין נפקא מינא אם מדובר בבריונות מעשית או בריונות דיונית", כתב השופט.

 

בסופו של דבר נקבע שהאב יוכל להיפגש עם הבנות רק במרכז קשר עד שפקידת סעד תחליט שאין עוד חשש שהוא לא יחזיר אותן לאם. השופט הבהיר כי אם האב ייקח את הבנות שלא דרך מרכז קשר או אם בעתיד הבנות לא יושבו לאם, על משטרת ישראל להתערב ולחקור את האב בשל אי מילוי הוראה חוקית.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד טלי אלנקרי-מנשה, עו"ד בר סוויסה
  • ב"כ הנתבע: לא צוין
  • עו"ד קובי גל עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים