תביעה: נפלה מקיר טיפוס בפארק נינג'ה ישראל
הבילוי במתחם בהיכל שלמה בת"א הסתיים בפציעה כשרגלה של בת 42 נלכדה במרווח בין מזרן הנחיתה לבין הקיר. לטענתה המפעילות התרשלו
בתביעה שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בנתניה נגד מנהלות פארק נינג'ה ישראל שבהיכל שלמה בתל אביב - "עד הבאזר גרופ" ו"סולן פ.מ. מדיה גרופ" - נטען לרשלנות בהפעלת מתקן קיר הטיפוס. בת 42 טוענת שנותרה עם נכות אורתופדית וטראומה נפשית כתוצאה מתאונה שאירעה בשנה שעברה, כשגלשה מהמתקן אל עבר מזרון הנחיתה ורגלה נתקעה במרווח פעור בינו לבין הקיר.
התובעת הייתה מנהלת פרויקטים בעולם ההייטק טרם התאונה. באמצעות משרד עוה"ד פאר-לוי היא טוענת באוגוסט 2019 הגיעה לבילוי משפחתי במתחם הקרוי ninja 2 ומדמה את המסלול של התוכנית הפופולרית. היא החלה באתגר קיר הטיפוס ולאחר שלא הצליחה להגיע עד סופו גלשה מטה לעבר המזרון שאמור לשמש כ"רשת ביטחון". אלא שהרגל שלה נלכדה במרווח לא תקני וכתוצאה מכך היא שברה את הברך והקרסול, ונאלצה לעבור ניתוח וטיפולים משקמים.
לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בטיחות שביקר במקום וקבע כי המתקן והמזרנים לא נבדקו על ידי מעבדה ובודק מוסמכים על מנת לוודא כי הם מתאימים לדרישות התקנים הרשמיים. לפי המומחה, לו הייתה מבוצעת בדיקה כזו, הפרש הגובה והמרווח בין המזרן לקיר היה נמנע וכך גם הפציעה של התובעת.
לפיכך נטען כי הפציעה אירעה בשל רשלנותן של הנתבעות שהפרו את חובתן לדאוג לבטיחות המשתתפים, לא נקטו אמצעי זהירות סבירים כדי למנוע את הסיכון הצפוי מהמתקן, לא עמדו בדרישות חוק האחריות למוצרים פגומים, לא פעלו בהתאם לתקנים הרשמיים הישראלים והאירופאיים של מבני מתקני שעשועים ולא ביצעו בדיקות מתחייבות כדי למנוע את הפרשי הגובה.
עוד נטען כי הנתבעות לא דאגו לתחזוקה נאותה של המתקנים, להדרכת המשתתפים, לשלטי אזהרה ולהצבת מדריכים בעלי הכשרה מתאימה.
התביעה ייחסה לחברות אחריות לנזקים שנגרמו לתובעת, שכתוצאה מהתאונה חייה השתנו מקצה לקצה. נטען כי לפני התאונה היא הייתה אישה ספורטיבית שהתאמנה באומניות לחימה ובגלישת גלים, וכיום היא צולעת ומתקשה בהליכה ממושכת. כתוצאה מכך היא גם לא יכלה לחזור לעבודה במתכונת האינטנסיבית שבה עבדה קודם לכן, מה שגדע את ההתפתחות המקצועית שלה.
מחוות דעת של מומחה בתחום האורתופדיה שצורפה לתביעה עלה כי כתוצאה מהשברים בברך ובקרסול סובלת התובעת מדלדול שרירים, קושי להתייצב, צלקות, רגישות והגבלה בתנועות הברך והקרסול.
עוד נטען כי כתוצאה מהפציעה והתלאות הטיפוליות שעברה התובעת היא הושבתה למשך חצי שנה מכל פעילות, וסובלת גם מהפרעה פוסט טראומתית שמאופיינת בין היתר בדיכאון, חרדות והפרעת הסתגלות.
לפיכך התבקש בית המשפט לחייב את הנתבעות לשלם לתובעת פיצויים על נזקיה שכוללים בין היתר, הפסדי שכר ופנסיה, הוצאות עבור טיפולים רפואיים, שיקום ונסיעות, עזרת צד שלישי וכאב וסבל.
את תגובת "עד הבאזר גרופ" ו"סולן פ.מ. מדיה גרופ" לא ניתן היה להשיג.
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: משרד עוה"ד פאר-לוי
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים