אימא הכפישה מנהל – ותשלם לו 80 אלף שקל
תושבת קריית ביאליק פרסמה סדרת פוסטים בפייסבוק שבהם טענה שהמנהל התעלל בבנה, כלא והשפיל אותו. הוא תבע על לשון הרע - וניצח
בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה
תביעת לשון הרע שהגיש מנהל בית ספר מקריית ביאליק נגד אם של תלמיד, שפרסמה עליו סדרת פוסטים בפייסבוק שבהם כתבה כי הוא כלא את בנה וכי מדובר ב"שקרן ונוכל". השופטת עידית וינברגר קבעה שהיא תפצה את המנהל ב-80 אלף שקל.
התובע סיפר שבמרץ 2019 תקף בנה של האישה, שלמד בכיתה ד', תלמיד חדש שהצטרף לכיתה באגרוף ובעיטה. בעקבות האירוע הוחלט להשעות אותו מבית הספר.
למחרת ראה המנהל שהילד הגיע לבית הספר חרף ההשעיה וניגש לשוחח עמו. הילד סירב לצאת מהכיתה והמנהל ביקש מהמורה להעביר את שאר הילדים למקלט וללמד אותם שם. כששהה עם הילד בכיתה התקשר הבן לאמו באמצעות שעון חכם. היא הורתה לו להתעלם מהמנהל ולנסות לצאת בכוח מהכיתה. בהמשך הגיעה האם כדי לקחת את בנה, דחפה את המנהל וצעקה עליו "אפס".
למחרת היא החלה לפרסם נגד המנהל פוסטים פוגעניים. הוא הוצג על ידה כאדם שכלא תלמיד בכיתה, כמתעלל סדרתי בקטינים, נוכל, שקרן, שונא ילדים, נקמן וכמי שפעל בניגוד לחוק. האם טענה בתגובה לתביעה כי הדברים שפרסמה הם אמת ועל המנהל להכיר לה תודה שלא התלוננה נגדו על כליאת שווא.
אבל השופטת עידית וינברגר קבעה שהמנהל לא כלא את הילד בכיתה. בהתאם לחוזר מנכ"ל משרד החינוך, הוא ניסה לקיים שיחה עם התלמיד שתבהיר כי הגעה לבית הספר למרות ההשעיה היא ערעור על סמכות בית הספר.
עוד צוין כי איסור על תלמיד לצאת מהכיתה במהלך שיעור, וכשהמנהל נמצא עמו בכיתה ומבקש לשוחח עמו - הדבר לא יכול להיחשב כליאה. זאת ועוד, התנהלות המנהל מול הילד לא הייתה מונעת משיקולים זרים או מיצר נקמנות כלשהו, משום שהוכח כי ההחלטה להשעותו מבית, לאחר שתקף באלימות את בן כיתתו, הייתה מוצדקת.
נקבע שהאימא לא עמדה בנטל להוכיח "שהפרסום לא חרג מתחום הסביר באותן נסיבות", ומכאן שקיימת חזקה שהפרסום לא נעשה בתום לב. גם לא חלה עליה כל חובה מוסרית או אחרת לפרסם את הדברים.
"התובע אינו מהווה סכנה כלשהי לתלמידיו, מדובר באיש חינוך, מנהל בית ספר ותיק, שלא דבק בו רבב, ואם הייתה לנתבעת השגה על התנהלותו במקרה המסוים, היה עליה להגיש תלונה לממונה עליו, ולא לפרסמה ברשתות החברתיות", כתבה. "אין להסכין עם השתלחות בוטה ופרועה של הורים באנשי חינוך, מורים ומנהלי בתי ספר".
השופטת חייבה את האימא לפצות את המנהל ב-60 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בסך 17,550 שקל והוצאות בסך 4,000 שקל. האם חויבה גם לפרסם בפייסבוק שניתן פסק דין לטובת התובע ושהיא חויבה לשלם לו פיצויים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד בן קרפל
- ב"כ הנתבעת: עו"ד אופיר רשף
- עו"ד אחז אגם עוסק בנזיקין
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים