עבודות שירות לנהגת שגרמה לתאונה קטלנית
בת 19 עברה באדום בצומת פל-ים בכביש 4 ופגעה במכוניתה של נהגת אחרת, שנהרגה במקום. ביהמ"ש התחשב בגילה ונמנע מלגזור עליה מאסר
בית המשפט לתעבורה בחדרה גזר לאחרונה
תשעה חודשי עבודות שירות ומאסר על תנאי בלבד על בת 21 שגרמה לפני שנתיים לתאונת דרכים בצומת פל-ים שבה נהרגה נהגת אחרת.
לפי כתב האישום, במרץ 2019 בשעת אחר הצהרים נהגה הנאשמת ברכבה בכביש 4 מדרום לצפון. כשהתקרבה לצומת פל-ים היא לא צייתה לרמזור אדום והמשיכה בנסיעה רציפה. באותו הזמן חצתה את הצומת המנוחה, בת 65, שהגיעה מכיוון פרדס חנה. הנאשמת פגעה עם חזית רכבה בדופן שמאל של רכב המנוחה, שנהדף לעבר שטח הפרדה ופגע בעמוד רמזור וגדר רשת. מותה של הנהגת נקבע במקום.
הנאשמת הודתה והורשעה בגרימת מוות ברשלנות, חציית צומת באור אדום, גרימת חבלה של ממש ונהיגה ללא פוליסת ביטוח. בתסקיר שהוגש בתיק בשנה שעברה נכתב כי הנאשמת רווקה, עובדת כמוכרת בחנות בגדים ולומדת לתואר. קצינת המבחן התרשמה שביצוע העבירות לא מאפיין את התנהלותה של הנאשמת וכי זוהי הסתבכותה הראשונה. היא המליצה על עונש של עבודות שירות.
במסגרת הטיעונים לעונש הדגישה באת כוח המדינה את תפקידו של בית המשפט במלחמה בקטל בדרכים. היא עתרה למאסר בפועל של 18 חודשים ופסילה של שמונה שנים לצד ענישה נלווית.
הסניגור טען כי שליחת הנאשמת למאסר בפועל מאחורי סורג ובריח לא תשיג את תכלית הענישה. הוא הפנה לפסיקה שבה נקבע כי במקרים של רשלנות אשר גרמה לתוצאות טרגיות, יש לשמור את עונש המאסר מאחורי סורג ובריח ולהטילו על נאשמים בהם קיים דפוס עברייני, במקרים של רשלנות חמורה.
לאור גילה הצעיר של הנאשמת ביקש הסניגור להטיל עליה עבודות שירות. הנהגת עצמה הביעה צער על התאונה והדגישה שהאירוע לא עוזב אותה.
השופט אלכס אחטר הבהיר כי אדם הבוחר לחצות צומת ברמזור אדום לוקח על עצמו סיכון כמעט ודאי לגרימת תאונה שתוצאותיה עלולות להיות קשות עד קטלניות וקרוב לוודאי בלתי הפיכות.
הוא ציין כי הנאשמת היא בגירה צעירה, בעלת תעודת בגרות מלאה, לומדת לתואר ומתפקדת באופן נורמטיבי וחיובי, בעלת תוכניות לעתיד ואין לחובתה הרשעות קודמות. כמו כן יש לזכור כי היא בחרה לנהוג ללא פוליסת ביטוח באופן המקשה על בני משפחת המנוחה להיפרע באופן מידי בשל איבוד יקירתם.
"דומני, ששליחתה בעת הזו אל מאחורי סורג ובריח, מקום בו תיחשף לתרבות עבריינית, איננה רצויה וכי אף אינטרס הציבור תומך בשיקומה של הנאשמת על ידי ביצוע עבודות שירות", כתב. הוא הוסיף כי דווקא שלילת רישיונה של הנאשמת לתקופה ממושכת תיתן מענה לשיקול הרתעת הרבים ולהגנה על הציבור מפני הסיכון הנשקף מנהיגתה.
בסופו של דבר גזר השופט על הנאשמת תשעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי, פסילת רישיון לעשר שנים, פסילה על תנאי ופיצוי של 10,000 שקל למשפחת המנוחה.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד דורית לוי פרנק
- ב"כ הנאשמת: עו"ד עלא עתאמנה
- עו"ד דוד אריכא עוסק בתעבורה
- הכותב לא ייצג/בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים