הודה בשוד מאפייה ובפריצה – ויצא ללא הרשעה
נער שדד עסק משפחתי באיומי אקדח וגנב מכשירי רדיו מכלי רכב כדי לממן סמים. אבל ביהמ"ש אימץ את המלצות שירות המבחן לנוכח הליך השיקום
בית המשפט לנוער שבבית המשפט המחוזי חיפה ביטל לאחרונה
את הרשעתו של בן 17 שהודה בשוד מאפייה ופריצה למכוניות כדי לממן רכישת סמים ואלכוהול. המדינה ביקשה לגזור עליו תשעה חודשי עבודות שירות, אבל השופט סארי ג'יוסי התרשם שהצעיר עשה כברת דרך משמעותית וכיום הוא עובד ונקי מסמים.
על פי כתב האישום, בשעות לילה בינואר 2019 הגיע הצעיר למאפייה משפחתית ששייכת לשני אחים. הוא לבש חרמונית בצבע כחול כהה, חבש כובע גרב שכיסה את פניו, עטה כפפות ונשא על גבו תיק. בידו הוא החזיק חפץ שנראה כמו אקדח שחור.
הוא הניח את התיק על דלפק השירות, איים על האחים באמצעות האקדח וסימן להם להעביר את הכסף מהקופה לתיק. האחים פחדו ונכנסו לחדר צדדי. בשלב זה עלה הנאשם על הדלפק, תלש את הקופה ממקומה ויצא איתה החוצה. כשהגיע לשטח פתוח הוא נטל ממנה את הפדיון היומי, סך של 8,500 שקל. כמה חודשים לאחר מכן, בשני מועדים שונים, הוא פרץ לשני כלי רכב וגנב מהם את מכשיר הרדיו.
בתסקיר שהוגש בתיק נכתב כי הנאשם הוא בן למשפחה נורמטיבית. הוא החל לצרוך מריחואנה על רקע חברתי ועם הזמן החל לקנות ולעשן עם חבריו ולבדו, כך שהעלות היומית לסמים, אלכוהול וחטיפים הסתכמה ב-700 שקל לכל החבורה.
להתרשמות שירות המבחן, מעברים בין מסגרות הלימוד במהלך חייו גרמו לנער לאי-יציבות ולתחושת חוסר שייכות, שהובילה אותו לחפש השתייכות בחברה שלילית. החבורה שהתחבר אליה איימה עליו כי לא תקבל אותו אם לא יבצע את השוד.
במסגרת הטיעונים לעונש דרשה המדינה להטיל על הנער תשעה חודשי עבודות שירות. היא הדגישה כי יש להתחשב בשיקולים של אינטרס הציבורי, חומרת העבירות והרתעה. "ענישה סלחנית עלולה לשדר מסר מטעה לנאשם ולציבור", כתבה המאשימה.
מנגד ביקש הסנגור לאמץ את המלצות השירות והגיש כי כשמדובר בקטינים - על בית המשפט לשקול שיקולים אינדיבידואליים גם לגבי עבירות קשות. עוד נטען כי תסקיר שרות המבחן חיובי מאין כמוהו.
השופט סארי ג'יוסי קבע שהעבירות שאותן ביצע הנאשם אכן חמורות, בעיקר עבירת השוד. יחד עם זאת, כעולה בבירור מתסקיר שירות המבחן, בעת איזון גורמי הסיכון מול גורמי הסיכוי של הנאשם, ברור כי ידם של האחרונים על העליונה.
בגזר הדין צוין שהנאשם הודה ביוזמתו בעבירת השוד כשנחקר בסוגיה שונה לחלוטין ובכך חסך זמן יקר, הן שיפוטי והן ציבורי. בנוסף, הוא נעדר עבר פלילי, הביע חרטה עמוקה וכנה, ונטל אחריות מלאה על המעשים שביצע, באופן מילולי ובאופן מעשי כאחד.
"הנאשם שינה את חייו מן הקצה אל הקצה, עובדה המעידה, כי פיו וליבו שווים", כתב השופט והוסיף כי אי-הרשעה ונקיטה בדרכי טיפול משרתים גם את אינטרס החברה כולה שזוכה באזרח שומר חוק.
בנסיבות אלה נמנע השופט מהרשעה והטיל על הנאשם שירות לתועלת הציבור בהיקף של 250 שעות, צו פיקוח, התחייבות ופיצוי של 4,500 שקל לכל אחד מהאחים המתלוננים.
- לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: לא צוין
- ב"כ הנאשם: עו"ד סאהר פאר
- עו"ד מוסא דקה עוסק בפלילי
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים