שתף קטע נבחר

מנהל ששלח סרטון מיני למורות מבקש לחזור לביה"ס

המנהל מעוספיה הורחק לאחר ששיתף בטעות תיעוד של איבר מינו בקבוצת וואטסאפ. בית הדין חייב את משרד החינוך לשקול מחדש את חזרתו

מנהל בית ספר יסודי בעוספיה שלח ב-2016 בטעות סרטון החושף את איבר מינו לקבוצת הוואטסאפ של המורים, שהיו ברובן המוחלט מורות. הסרטון מצא דרכו גם אל חלק מהתלמידים והוריהם. אף שלא הייתה מחלוקת שהסרטון נשלח בטעות ולא יוחסה למנהל הטרדה מינית או התנהגות בלתי הולמת, הדבר גרם לזעזוע ומבוכה כה רבים שלא אפשרו את המשך עבודתו.

 

לאחרונה קיבל בית הדין הארצי לעבודה באופן חלקי ערעור שהגיש המנהל על ההחלטה שלא להחזירו לבית הספר. השופטים הורו למשרד החינוך לשקול זאת מחדש, והבהיר כי גם אם יוחלט שלא להחזירו כעת, יש להמשיך ולבחון את השבתו לעבודה מעת לעת.

 

בתחילה קיבל המנהל בהבנה את הזעזוע שגרם הסרטון ויצא לחופשה בת כחודשיים. משלא נרגעו הרוחות הוא המשיך מיוזמתו לחל"ת. אלא שבסיומה החליט מנהל המחוז במשרד החינוך שלא לאפשר לו לשוב לבית הספר בנימוק שחזרתו עלולה לגרום לזעזוע עמוק בקרב המורים והתלמידים, והוצע לו לעבור לתפקיד אחר מחוץ לבית הספר. תביעה שהגיש לבית הדין האזורי לעבודה נדחתה, ונקבע כי ההחלטה שלא להחזירו לבית הספר סבירה.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: Shutterstock)

כנגד החלטה זו הגיש המנהל ערעור לבית הדין הארצי. הוא טען כי החלטת בית הדין האזורי הסתמכה רק על התנגדות המורות וההורים לחזרתו לבית הספר, ולא ייתכן שיורחק לצמיתות כאשר אין מחלוקת שהוא לא עשה משהו לא חוקי. לטענתו, אין עילה חוקית להעברתו מתפקידו ובכך לפגוע בכבודו ובחופש העיסוק שלו רק מטעמים של "ערכים מוסריים".

 

מנגד תמך משרד החינוך בהחלטת בית הדין האזורי. הוא הדגיש את הטלטלה שנגרמה בבית הספר בעקבות הפצת הסרטון, את הקושי מול המורות שסובלות מטראומה, התנגדות ההורים, והקושי להציבו כדמות חינוכית מול התלמידים – שמודרכים שלא להצטלם בתמונות אינטימיות מחשש לדליפת התמונות לרשתות החברתיות.

 

השופטת סיגל דוידוב מוטולה ציינה כי ההחלטה שלא להחזיר את המנהל לעבודה לאחר האירוע התקבלה ללא פגם. בנסיבות החריגות והייחודיות, מנהל המחוז היה רשאי להפריד בינו לבין המורות מתוך הבנה שעבודה איתו תגרום להן חרדה ומבוכה, ומתוך מחויבותו כלפיהן לשמור על סביבת עבודה נאותה.

 

היא הדגישה שגם המנהל עצמו הבין בזמנו את המצב, לקח אחריות על הטעות במשלוח הסרטון, ומצא פתרון לטובת בית הספר כשיצא לחופשה בת חודשיים ולאחריה לחל"ת לשנת לימודים מלאה.

 

עם זאת, משחלף זמן רב מהאירוע, על משרד החינוך לבחון כעת אם ניתן להחזירו לתפקיד בשנת הלימודים הקרובה על סמך התשתית העובדתית נכון להיום. נקבע כי יש לעשות זאת בלב פתוח ובנפש חפצה, בשיתוף עם המנהל, ובמידת הצורך לשקול זאת מחדש גם בכל שנת לימודים. לחילופין, יש לנסות למצוא לו תפקיד מתאים אחר שיהיה שווה ערך לתפקיד שעזב.

 

השופטים לאה גליקסמן ורועי פוליאק הצטרפו לפסק הדין.הוצאות המשפט שנפסקו לחובת המנהל בבית הדין האזורי בוטלו. לא נפסקו הוצאות בערעור.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד זכי כמאל
  • ב"כ המשיבים (המדינה ומנהל המחוז): עו''ד יצחק פרדמן ועו''ד ליטל סדובסקי
  • עו"ד רפאל ג'רבי עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
צילום: תומר שקורי
עו"ד רפאל ג'רבי
צילום: תומר שקורי
מומלצים