שתף קטע נבחר

קיבלו גינה בצורה שונה מהמוסכם – ויפוצו

חברת בנייה שינתה את צורת הגינה בדירת גן שרכשו בני זוג כדי למקם רחבת כיבוי אש. נקבע שהדבר הביא לירידת ערך בשל פגיעה בפרטיות

בית משפט השלום בפתח תקווה קיבל לאחרונה באופן חלקי תביעה שהגישו בני זוג שרכשו דירת גן נגד חברת הבניה "אלמוג", בטענה שמסרה להם שטח גינה קטן מהמובטח ובצורה שונה שהביאה לירידת ערך הדירה. השופטת שלהבת קמיר-וייס קבעה כי שטח הגינה דווקא גדל אך שינוי הצורה הביא לירידת ערך, ולכן החברה תפצה אותם בכ-140 אלף שקל.

 

ב-2014 חתמו בני הזוג עם החברה על הסכם לרכישת דירת גן. לפני חתימת ההסכם הם נפגשו כמה פעמים עם נציגת מכירות והוצג להם פרוספקט שבו נמסר ששטח הדירה הוא 130 מ"ר ושטח הגינה 120 מ"ר. במעמד חתימת ההסכם הובטח להם שטח גינה של 110 מ"ר ושטח דירה של 129 מ"ר.

 

ב-2016, לאחר שהחברה קיבלה טופס 4 וביקשה למסור את הדירה, הגישו בני הזוג את התביעה. בהמשך הם שילמו את יתרת התמורה וקיבלו את הדירה.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: Shutterstock)

לטענת בני הזוג, הגינה קטנה בכ-25 מ"ר ממה שהובטח בפרוספקט ושינוי צורתה גורם להם לנזקים וירידת ערך הדירה. הם העלו טענות גם בנוגע לליקויי בנייה שונים והעמידו את סכום התביעה על 750 אלף שקל.

 

החברה טענה מנגד כי בני הזוג לא זכאים להסתמך על הפרוספקט בו צוין במפורש כי אינו מחייב. היא הדגישה כי שטח הגינה שנמסר להם בפועל תואם את האמור בהסכם.

 

היא הודתה כי נעשה שינוי בצורת הגינה עקב הצורך למקם את רחבת הכיבוי לצורך עמידה במכלול הדרישות לקבלת היתר הבניה. עם זאת, היא טענה כי התובעים אינם זכאים לפיצוי בשל כך הואיל והשינוי הוא התממשות סיכון שהם נטלו על עצמם ביודעין ובמפורש כשקנו דירה "על הנייר" וחתמו על נספח מיוחד להסכם בו אישרו כי ידוע להם שהתוכניות והמפרט נתונים לשינויים בהתאם להיתר הבניה שיתקבל בפועל.

 

החברה הבהירה כי השינוי בצורת הגינה נבע מכך שהעירייה חזרה בה מהסכמתה העקרונית לאשר את מיקום רחבת הכיבוי בשטח הציבורי שמחוץ למגרשי הפרויקט.

 

השופטת שלהבת קמיר-וייס הבהירה כי לפי הפסיקה, בנסיבות שבהן נקבע שטח הנכס במסמכי ההתקשרות, אלה גוברים על האמור בפרוספקט ואין לקונים אפשרות להסתמך עליו. היא הוסיפה כי התובעים ידעו במועד חתימת ההסכם כי שטח הדירה הוא 129 מ"ר ושטח הגינה 110 מ"ר.

 

נקבע כי שטח הגינה שהם קיבלו בפועל, בהתבסס על מדידה של המומחה מטעמם, הוא 114.75 מ"ר. כלומר, הם קיבלו גינה בשטח גדול יותר. עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שעקב מיקום רחבת כיבוי האש נוצר שינוי משמעותי בצורת הגינה.

 

השינוי הביא להגבלה ניכרת של אפשרויות השימוש בכ-8.5 מ"ר מתוך שטח הגינה שנמצאים ברצועה צרה בין קיר הדירה לבין גדר הגינה בצורתה החדשה.

 

כמו כן, בעקבות השינוי צומצם המרחק בין גדר הגינה לבין קיר הדירה וחלון של אחד מחדרי השינה, באופן שמחריף פגיעה מסוימת (שהייתה צפויה) בפרטיות של התובעים.

 

בהתאם לחוות דעת מומחה בית המשפט קבעה השופטת שהחברה תפצה את התובעים בגין ירידת ערך הדירה ב-90 אלף שקל. עוד חויבה הנתבעת בפיצוי על ליקויי בנייה בסך 16,380 שקל ובהוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 20 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד אמיל ברגינר ואח'
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ויקטור שטקלר ואח'
  • עו"ד ארז הימן עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין-

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: פז בר
עו"ד ארז הימן
צילום: פז בר
מומלצים