שתף קטע נבחר

בן 4.5 נפצע על קורקינט בקייטנה - הוריו יפוצו

ילד שיחק בחצר הקייטנה בבת ים, התנגש בילד אחר, שבר שן וחתך את השפה. השופט קבע שניתן היה לצפות את התאונה. הפיצוי: 30 אלף שקל

בית משפט השלום ברמלה חייב לאחרונה את החברה לתרבות פנאי וספורט בת ים לפצות ב-30 אלף שקל הורי ילד בן 4.5 שנפצע בעת רכיבה על קורקינט במסגרת קייטנה שהפעילה. השופט דב גוטליב שוכנע כי לפני התאונה הילד השתולל ונסע במהירות על דק צר ומסוכן, כך שצריך היה לצפות את התוצאה ולמנוע אותה.

 

בכתב התביעה שהגישו ההורים בשם בנם הם טענו כי באוגוסט 2015 השתתף בנם בקייטנה של הנתבעת. בצהריים של אחד הימים הוצאו הילדים לשחק בחצר. בנם רכב על קורקינט, התנגש בילד אחר שנסע על "בימבה" ונפל על פניו. נגרמו לו שבר באחת השיניים וחתך בשפה.

 

לטענת ההורים, צוות הקייטנה פעל בחוסר זהירות וברשלנות בכך שלא השגיח כראוי על הילדים, ואיפשר להם לרכוב על קורקינט שאינו מתאים לגילם, ללא תנאים מתאימים בחצר (קיימים בגינה הפרשי גבהים, מדרגה ושביל דק צר).

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

החברה הכחישה את האירוע ואת הקשר בינו לבין הנזק שנגרם לילד. היא טענה שהוצאת ילדים לשחק בחצר היא פרקטיקה נהוגה בכל גן וצהרון, שהקורקינט הוא צעצוע שגרתי ולא מסוכן ושהחצר בטיחותית.

 

עוד נטען כי הצוות עשה כל שביכולתו לשמור על הילדים, אך בנם של התובעים איבד שיווי משקל באופן לא צפוי ולא ניתן למנוע כל אירוע שבו נפגעים ילדים במסגרת חינוכית. החברה הוסיפה שהתביעה הוגשה בחלוף 3.5 שנים מהתאונה ומדובר בשיהוי.

 

אבל השופט גוטליב קיבל את התביעה וקבע שהאחריות לתאונה מוטלת על הנתבעת. מעדויות של הגננת והסייעת הוא התרשם כי טרם התאונה הילד לא היה רגוע, השתולל ורכב במהירות על הקורקינט בשביל צר יחסית. בנסיבות אלה, "צריך היה וניתן היה לצפות את התרחשות התאונה, לבטח בשים לב לגילם הצעיר (מאוד) של הקטינים", קבע השופט.

 

הוא הדגיש שאכן לא ניתן למנוע כל תאונה במסגרת חינוכית, אך במקרה זה שבו סגל הגן הבחין בהתנהגותו של הילד, והגננת אף העירה לו, היה עליהם להפסיק את ההשתוללות. צוין שלפי הפסיקה, במערכת היחסים בין הנתבעת (והסגל מטעמה) לבין הילדים בקייטנה, קיימת חובת זהירות הדומה לזו של אב כלפי לבנו.

 

בתוך כך דחה השופט את טענת החברה לשיהוי, והסביר שלפי החוק תקופת ההתיישנות בתביעה של קטין מתחילה להיספר רק בהגיעו לגיל 18.

 

בגין עזרת צד ג', הוצאות ונזק לא ממוני נפסק לתובע סכום כולל של 25 אלף שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור 20% מהסכום שנפסק. הפיצוי יופקד בחשבון שייפתח על שם הילד ויושקע בתוכנית חיסכון עד שימלאו לו 18 שנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד אלכסיי קובלנקו
מומלצים