ילדים ניתקו קשר עם האם - האב ביקש מזונות
הילדים לא מקיימים הסדרי ראייה עם האם. בית המשפט מצא בהתנהלות האב בסיס לניכור הורי אך קבע שהקפאת תשלום המזונות תיטיב עם הילדים
בית המשפט למשפחה בקריות הכריע לאחרונה
בבקשה של אב לשניים לחייב את האם לשלם לו מזונות זמניים של כ-6,000 שקל בחודש: האב טען כי הילדים גרים אצלו ולא נפגשים עם האם כלל, וכי הכנסותיו נמוכות משמעותית בהשוואה לשלה, אבל השופט ניר זיתוני קבע כי האב תרם בהתנהגותו לסרבנות הקשר.
האב סיפר שבדצמבר 2020 עברו הילדים לגור עמו ומאז הם לא מקיימים זמני שהות עם האם. לדבריו, הוא עשה ככל יכולתו כדי להגיע להסכמות עם האם מחוץ לכותלי בית המשפט, אך היא עמדה על כך שתמשיך לקבל מזונות מלאים למרות השינוי המהותי במשמורת.
הוא הוסיף כי במהלך הנישואים הוא זה שגידל את הילדים והאם לא תפקדה. לדבריו, נישואי הצדדים עלו על שרטון לאחר שהאם נתפסה בוגדת בו. הוא ציין כי לאחר הגירושין נקבעה משמורת משותפת אך הילדים סיפרו לו שהאם צועקת, מקללת, מאיימת ומכה. הקטינים סירבו לבלות עם האם והילד הגדול איים לפגוע בעצמו יכריחו אותו לגור עם האם. זאת ועוד, האם שותה לשוכרה ומבלה עם חברות מפוקפקות וגברים מזדמנים בעוד הוא משקיע כל מרצו בקטינים.
האם טענה מנגד כי הילדים לא נפגשים עמה בשל ניכור הורי. היא ציינה שהיא משתפת פעולה עם הרווחה אך האב לא עושה כן ובימים הקרובים תוגש בקשת נזקקות עבור הילדים כדי לטפל בניכור.
לגרסתה, קבלת הבקשה תשרת את התוכנית הזדונית של האב להביא לביטול חיובו במזונות על אף הסכם גירושין שקבע כי הרחבת הסדרי ההורות לא תשנה את החיוב. היא הוסיפה כי הגירושין נבעו מאלימות קשה של האב כלפיה, והוא הורשע באיומים ברצח ונדון למאסר על תנאי.
היא סיפרה כי כתוצאה מהניכור הקטינים הרביצו לה ופירקו לה את הבית וכל ניסיונותיה לחדש את הקשר עם ילדיה מסוכלים על ידי האב שמסית אותם נגדה.
השופט ניר זיתוני קיבל את הבקשה באופן חלקי. הוא כתב כי יש יסוד לטענת האם לפיה סרבנות הקשר של הקטינים היא תולדה של התנהגות האב כלפיה והמסרים שהוא מעביר לקטינים. במצב דברים שכזה, יש להיזהר מפני מתן החלטה ולו זמנית הנותנת לאב פרס על התנהלותו ואין לחייב את האם במזונות.
עם זאת, אין הצדקה לאפשר את המצב הקיים שבו הקטינים גרים רק אצל האב, לא מקיימים למרבה הצער כל קשר עם האם, כאשר האב נדרש לשאת במישרין במרבית צרכיהם ובמקביל לשלם מזונות לביטוח לאומי (שכן האם גובה את המזונות דרך המוסד).
"לטעמי האיזון הנכון בין הרצון לא לתת פרס לאב על תרומתו לנתק בין האם לבין הקטינים לבין הרצון למנוע מצב בו האב ובעקבותיו הקטינים יגיעו למצב של חרפת רעב, הינו להקפיא את חיוב האב במזונות הקטינים", כתב.
הוא הוסיף כי החלטה שכזו משדרת מסר לקטינים ולהורים לפיו המצב הנוכחי אינו טוב ויש לחתור לשינויו.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ האב: עו"ד סיון טל יחזקאל
- ב"כ האם: עו"ד דניאלה יובנוביץ טויטו
- עו"ד דרור פרדו עוסקת בניכור הורי
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים