מגישים בליווי חזרת או חרדל וחצאי לימון.
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.5.gif) | (178 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
1 ק"ג רגל בקר, מנוסרת |
3 גזרים קלופים |
5 עלי דפנה |
5 גרגרי פלפל אנגלי |
מלח ופלפל שחור |
1/2 שורש פטרוזיליה שטוף וקלוף |
1 ראש שום מחולק לשיניים וקלוף |
4 שיני שום כתושות |
10 ביצים קשות פרוסות דק, לרוחב |
10 כוסות מים |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- בסיר גדול, מניחים את הרגל, הגזרים, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, שורש הפטרוזיליה, ראש השום הקלוף והמים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף. מונמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 4-3 שעות, או עד שהבשר רך.
- מסננים, שומרים את הנוזל בצד וזורקים את הירק, למעט השום.
- מפרידים את הבשר, המח והסחוסים מהעצמות – וטוחנים במטחנת בשר עם הדיסקית בעלת החורים הקטנים יוחד עם שיני השום המבושלות וגם כמה משיני השום הכתושות (לפי הטעם).
- מערבבים עם נוזל המרק הנותר, טועמים ובודקים אם חסר עוד מלח. מעבירים לתבנית פיירקס, מכסים ומצננים כשעה. מסדרים מעל שורות שורות של פרוסות ביצים קשות ומחזירים למקרר.
|
|
|
|