|
|
פסטה פרימוורה בגרסה מקומית / נעמי אבליוביץ'
| | | ציון גולשים: | | (2 מדרגים) |
| |
| חומרים (2 מנות) | |
|
| 1 כוס גרגרי פול ירוק טרי, מופרדים מהתרמיל | 1 כוס אפונים טריים, מופרדים מהתרמיל | 250 גרם פסטה פוזילי (או פסטה קצרה אחרת) | 1 בצל ירוק, פרוס דק / צרור עירית, קצוצה | 2-3 כפות עלי שמיר, מופרדים מהגבעול | 2-3 שיני שום ירוק, קצוץ דק (או קונפי שום, אם יש) | גבינת פרמזן, מגוררת | שמן זית | מלח ים, לפי הטעם | פלפל גרוס טרי, לפי הטעם | חופן שקדים שלמים, קלויים | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכינים קערה עם מי קרח. חולטים את הפול במים הרותחים 1-2 דקות ובעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. מקלפים את גרגרי הפול ושומרים בצד.
- חולטים את האפונה במים הרותחים כדקה ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. שומרים בצד.
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן לדרגת 'אל דנטה' ומסננים.
- בקערה מערבבים את הפסטה עם הפול, האפונים, בצל ירוק, שמיר ושום.
- מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, טועמים ומתקינים תיבול לפי הצורך.
- מגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת ושקדים קלויים.
| | | |
| |