מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). שוטפים את הפלפלים ומייבשים היטב. מורחים עליהם מעט שמן סויה ומסדרים במרווחים על תבנית אפייה (או שתיים). מכניסים לתנור ל 30-40 דקות, עד שהפלפלים נחרכים קצת. מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון (של אשפה), סוגרים היטב ומניחים בצד לשעה.
מערבבים היטב את שמן הזית, החומץ, המלח, הפלפל והחרדל.
כשהפלפלים מצטננים פותחים את השקית ומסירים את הקליפה בסכין קטנה או בעזרת הידיים. חותכים מהפלפלים את ה"ראשים", ושוטפים היטב מכל הגרעינים.
מסדרים שכבת פלפלים בצנצנת. מפזרים מלמעלה מעט רוזמרין ושום ויוצקים מעט מהתחמיץ. חוזרים על הפעולות עד שכל הפלפלים מונחים בכלי. יוצרים את שארית התחמיץ, סוגרים את הכלי ומניחים למשך 6 שעות. הפלפלים נשמרים במקרר 10 ימים. יש להוציא אותם מהמקרר 20 דקות לפני ההגשה מכייון שהשמן מתקשה בקירור. טיפ: מומלץ לקלף את הפלפלים מעל קערה, לסנן את הקליפת והגרעינים במסננת ולהוסיף לתחמיץ את הנוזלים שנותרו.