עוגה אישית קטנה, שמתוכה מתפרץ קרם שוקולד עשיר, היא פינוק עילאי ולהיט בכל מסעדה המכבדת את עצמה. כך תעשו זאת גם בבית בדקות ספורות בלבד.
![קרדיט: צילום: עומרי מירון](/PicServer2/03072003/370679/114895_129_m.jpg) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.5.gif) | (575 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים (5 מנות) | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות |
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות |
2 ביצים |
4.5 כפות סוכר |
2.5 כפות קמח מנופה (16 גרם) |
כלים: |
|
5 תבניות אישיות לסופלה, חסינות אש בקוטר 9 ס"מ, משומנות |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערת מתכת בינונית מעל לסיר עם אדים.
- בקערה בינונית אחרת שמים את הביצים, החלמונים והסוכר, ומקציפים במטרף ידני לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת הביצים לאט ובהדרגה לתערובת השוקולד המומס, תוך הקצפה רצופה עד שהתערובת אחידה.
- מנפים את הקמח מעל התערובת ומקפלים פנימה בעדינות. יוצקים לתבניות עד ל-3/4 גובהן. מניחים את התבניות על תבנית אפייה שטוחה.
- אופים כ-10 דקות עד שנוצרת קליפה מעל פני העוגה והמרכז עדיין רך מאוד כשלוחצים עליו קלות (הדיוק בזמן האפייה חשוב, לכן אופים קודם תבנית אחת לניסיון כדי לבדוק את זמן האפייה המדויק).
- מצננים בתבנית על רשת 2-3 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים, הופכים מעל לצלחת הגשה ומגישים מייד בליווי קצפת או גלידת וניל. הערה: אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, ולאחר מכן להביא לטמפרטורת החדר ולאפות ממש לפני ההגשה.
|
|
|
|