שוטפים את הגריסים במים עד שהמים נקיים. מסננים היטב ושמים בסיר עם 2 כוסות מים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות או עד שהמים נספגים. שוטפים במים קרים כדי לעצור את פעולת הבישול ומסננים היטב. מוסיפים מלפפון ופטריות.
בקערה קטנה, בעזרת מטרפת יד, מערבבים את כל החומרים לרוטב מלבד הכוסברה (אם רוצים להכין את הרוטב מראש יש להוסיף את הכוסברה ברגע האחרון) ויוצקים על הסלט. חוצים את האבוקדו ומוציאים מעט מהבשר כדי לעשות מקום למילוי. ממלאים בסלט ומגישים יתרות הסלט ליד.