מערבבים את השמן עם השום. מחממים 2 כפות ממנו במחבת גדולה ומטגנים את קוביות הלחם עד שמזהיבות מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
שוטפים היטב את עלי החסה, מייבשים וחותכים לפיסות. מניחים בקערה גדולה ובוזקים מלח, אבקת חרדל, פלפל ואנשובי. מטפטפים למעלה את החומץ ואת השמן שנותר.
חולטים את הביצה במים רותחים 1.5 דקות (לא יותר, כדי שלא תתקשה) ושוברים אותה מעל הסלט. יוצקים עליה את מיץ הלימון, מוסיפים את קוביות הלחם המטוגנות וגבינת הפרמזן ומקפיצים את הסלט עד שהביצה נעלמת בתוכו. מגישים מיד.
שיפורים ותוספות:
מרכיב מסורתי אך לא הכרחי - כמה טיפות רוטב ווסטרשייר.
יש המוסיפים לסלט גם מעט עירית קצוצה וטרגון.
אפשר להוסיף גם 2 ביצים קשות, חתוכות לשישיות.
במקום לתבל את הסלט בשלבים, אפשר להכין רוטב: טורפים את הביצה עם 1/3 כוס שמן, 3 כפות חומץ לבן, מיץ מלימון אחד, כפית חרדל מוכן (רצוי גרגרים), 3 פילה אנשובי מעוכים או כפית ממרח אנשובי, מלח ופלפל. יוצקים הכל על החסה ומקפיצים. מוסיפים את הקרוטונים וגבינת הפרמזן ומקפיצים שוב.