כמו בטג'ין העוף הידוע, יש כאן תבשיל קציצות ברוטב פיקנטי של זיתים ירוקים ועגבניות. התבשיל מעט מפולפל, אך טעים ביותר. מגישים עם קוסקוס.
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.5.gif) | (132 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים (4 מנות) | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
16 קציצות בקר מטוגנות (ראה קישור למתכון בסיסי) |
לרוטב: |
|
200 גרם זיתים ירוקים דפוקים, מגולענים |
1/4 כוס שמן |
4 עגבניות מרוסקות |
6 שיני שום קצוצות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
פפריקה מרוקאית חריפה (להשיג בחנויות התבלינים) |
כורכום |
1 כוס מים |
4 לימונים כבושים קטנים, חתוכים לקוביות |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- שמים בסיר את הזיתים, מכסים במים, מביאים לרתיחה, ומסננים. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
- מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את העגבניות והשום 5 דקות. מוסיפים את הקציצות והזיתים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, בפפריקה ובכורכום. מוסיפים כוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
- מוסיפים את הלימונים הכבושים, משפרים תיבול, ומבשלים חצי שעה נוספת.
|
|
|
|