שוטפים היטב את האבוקדו והחסות (כדי להוריד אדמה ושאריות חומרי הדברה. מובן שכדאי לקנות אורגני, אם אפשר) או עלי סלט זעירים (אפילו אם הם "שטופים", כדאי לשטוף אותם עוד פעם). מייבשים הכל ממש טוב (כדי שהסלט לא יהפוך לקווץ').
מכינים את הרוטב על ידי עירבוב כל החומרים יחד בממחה (בלנדר) – חוץ מהפרג. בוחשים פנימה את הפרג.
מחלקים את העלים הירוקים בין צלחות ההגשה ומסדרים למעלה את פרוסות האבוקדו, כשאחת מונחת על קצוות השניה. מפזרים מסביב את הקרמבולה ומטפטפים למעלה את הרוטב. מגישים מייד.
אם רוצים להכין את פרוסות האבוקדו מבעוד מועד, יש להבריש אותן במיץ תפוזים, לימון או קלמנטינה, כדי שלא ישחירו. גיוון : אפשר להכניס אפונת שלג או אפונים קטנים טריים לסלט אם רוצים.