לא צריך לנסוע למצרים כדי ליהנות מהסלט המסורתי הזה. יש לנו את כל המצרכים בשוק או בחנויות טבע.
|
|
ציון גולשים: | | (8 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1 כוס לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) שטופה |
1 בצל קטן, חצוי |
2 שיני שום כתושות |
1 ליטר מים |
1 עלה דפנה |
מלח |
2 עגבניות גדולות ובשלות, חתוכות לקוביות |
1-2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים, קצוצים דק |
לרוטב: |
1/3 כוס שמן |
מיץ מלימון אחד (סחוט טרי) |
כמון לפי הטעם |
1 שן שום כתושה |
מלח ופלפל לפי הטעם |
לקישוט: |
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
בסיר בינוני, שמים לוביה, בצל, מים ועלה דפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 1/2 שעה, עד שהשעועית מוכנה אך לא רכה מדי. מתבלים במלח לקראת סוף הבישול. מסננים ומסלקים את עלה הדפנה.
מוסיפים את השום, העגבניות והפלפלים ללוביה המבושלת. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצרים מעל.
מקשטים בפטרוזיליה או כוסברה ומגישים.
|
|
|
|