|
|
תבשיל אורז וחומוס / פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"
![](/images/whitespace.gif) | ![קרדיט: צילום: מיכל לנרט](/PicServer2/03072003/382891/pas2_mm.jpg) | ![](/images/whitespace.gif) | ![](/images/whitespace.gif) | ![](/images/whitespace.gif) | ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars4.gif) | (43 מדרגים) |
| ![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים (6 מנות) | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) | 1.5 כוסות גרגרי חומוס | 500 גרם בשר הודו אדום טחון גס | 6 גזרים חתוכים לקוביות | 2 כוסות אורז | 3/4 כוס שמן | מלח ופלפל | 1 ראש שום כתוש | צרור כוסברה קצוץ דק | ![](/images/whitespace.gif) | ![](/images/whitespace.gif) | ![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
| ![](/images/whitespace.gif) | ![](/images/whitespace.gif) |
- יום לפני הבישול, שמים בקערה את גרגירי חומוס, מכסים במים, ומשרים למשך לילה.
- מסננים את החומוס, ומנקים מהקליפות הדקות. מעבירים לסיר, מכסים במים, ממליחים, ומבשלים כשעה עד שיתרכך לגמרי. שוטפים היטב.
- שמים בסיר נפרד את הבשר, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מסלקים קצף שנוצר, ומבשלים כ45- דקות עד שהבשר מתרכך.
- מוסיפים לסיר מים כדי כיסוי הבשר, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזרים וגרגרי החומוס, מערבבים, ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את האורז, 1/4 כוס מהשמן, מלח ו-2-1 כוסות מים (כך שהמים יגיעו לגובה האורז). מערבבים, ומביאים לרתיחה. מערבבים פעם אחת, מכסים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה שכל הנוזלים מתאדים.
- יוצקים לסיר קטן את יתרת השמן, מחממים על אש קטנה, ומוסיפים את השום והפלפל השחור.
- מערבבים, ויוצקים 1/4 כוס מים. יוצקים את השמן החם עם השום על האורז המבושל, ומפזרים את הכוסברה הקצוצה.
| | | |
| |