עוגת חג המולד מסיינה שבאיטליה. עוגה כבדה, שיש להגיש אותה בפרוסות דקות יחד עם יין מרסלה מתוק. זמן הכנה: 20 דקות.
![קרדיט: צילום: יוסי סליס](/PicServer2/01082004/423798/4_m.jpg) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.gif) | (20 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
1/3 כוס דבש |
1/3 כוס סוכר |
1/3 כוס סוכר חום |
1/3 כוס יין מרסלה או יין קינוח מתוק |
150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות |
3 ביצים |
1 כוס קמח |
4 כפות קקאו משובח |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
150 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס |
150 גרם שקדים מולבנים קלויים וקצוצים דק |
300 גרם פירות יבשים קצוצים (צימוקים, דבלים, משמשים, תמרים, קליפות תפוז) |
50 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ |
תבנית כיכר באורך 30 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפיה |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 צ.). שמים בסיר את הדבש, שני סוגי הסוכר והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את השוקולד, בוחשים את שיימס ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח, הקקאו, אגוז המוסקט, הקינמון, הג'ינג'ר הטחון, האגוזים והשקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפירות היבשים והג'ינג'ר המסוכר ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
- אופים כ-60 דקות, עד שהעוגה תתייבש. מצננים היטב, פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם יין מרסלה. את העוגה שנשארה עוטפים בניילון נצמד ושומרים בכלי אטום.
|
|
|
|