|
|
שקשוקה עם שרימפס, לבנה ועשבי תיבול / פז רוטנברג
| | | ציון גולשים: | | (13 מדרגים) |
| |
| חומרים (2 מנות) | |
|
| 2 ביצים | 4 עגבניות מקולפות | 1 פלפל אדום | 1 בצל אדום | 1/2 פלפל חלפניו | 7 שיני שום גדולות | 1/4 כוס שמן צמחי | 4 כפות שמן זית | 1 כף טימין טרי, קצוץ | 1 כף אורגנו טרי, קצוץ | 1 כף פטרוזיליה קצוצה | 1 כף כוסברה קצוצה | 1/2 כף נענע קצוצה | 8 כדורי לבנה קטנים | 1 כף זעתר | 1 גבעול אורגנו טרי | 1 גבעול טימין טרי | 2 כפות עגבניות מרוסקות מקופסה | 1 כפית מלח | 8 שרימפס גדולים, מקולפים ומנוקים | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- קוצצים את העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות, ומניחים בצד.
- שמים את שני סוגי השמן במחבת ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים למחבת 2 שיני שום, השרימפס ואת גבעולי עשבי התיבול (טימין ואורגנו), ומטגנים כ-דקה וחצי. מוציאים את השרימפס ושומרים להמשך.
- מניחים את חמשת שיני השום הנותרות - לא קלופות, בקערה קטנה. מכסים את הקערה בצלחת הפוכה ומבשלים כדקה בתנור מיקרו-גל על חום מקסימלי, עד שהשיניים רכות, ופורסים.
- מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, הצ'ילי, העגבניות החלוטות, עשבי התיבול הקצוצים, השום המבושל מהמיקרו, הקטשופ, הסוכר, המלח והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ -5 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 4 דקות.
- מוסיפים פנימה את השרימפס וכדורי הלבנה, מכסים את המחבת ומבשלים כעוד 2.5 דקות.
- מורידים מהאש וזולפים מעל שמן זית, מקשטים עם זעתר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה. מגישים עם לחם לבן פרוס עבה.
| | | |
|
|