שוטפים את קליפות האבטיח, קולפים את החלק הירוק ומייבשים. חותכים לרצועות.
בקערה גדולה ונקייה ממיסים את המלח במים.
מניחים בתחתית צנצנת בנפח 3 ליטרים (עם מכסה) כמה שיני שום חצויות על קליפתן ופלפל חריף אחד. דוחסים את קליפות האבטיח פנימה בצפיפות. מוסיפים את יתר החומרים ואת מי המלח. מוסיפים עוד אם יש צורך כך שיכסו כליל את הקליפות והשמיר. סוגרים במכסה שאינו הדוק מדי. מניחים בשמש ימים אחדים, מסובבים מדי פעם כך שצד אחד יהיה מופנה לשמש ומכניסים הביתה בלילות קרירים.