אסתר ישראל מכפר-סבא, זכתה בפרס הראשון בתחרות הכנת חמין.
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars3.5.gif) | (70 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים (6 מנות) | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
שלב א: |
|
250 גרם תרד (עלים קטנים) |
1/4 כוס שמן |
1 בצל פרוס |
1 ראש שום גדול, קלוף |
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה |
1/2 חבילה כוסברה |
1 כף אבקת מרק עוף |
מלח ופלפל שחור |
שלב ב: |
|
1 כף פפריקה חריפה |
6 מנות עוף או בקר או הודו |
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים |
6 ביצים |
1.5 כוסות שעועית לבנה |
מים לפי הצורך |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- מאדים את עלי התרד במחבת מעל להבה נמוכה, עד שהעלים מתרככים. מוסיפים שמן ומטגנים עד שהתרד משחים. מעבירים את התרד עם השמן לסיר החמין.
- מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, לסיר החמין. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק, וממשיכים לטגן קלות.
- מכניסים את כל יתר המרכיבים (שלב ב') לסיר ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, ומעבירים לפלטה של שבת או לתנור בחום נמוך מאוד, למשך לילה.
|
|
|
|