ארוחה קלה (או מנה ראשונה), אלגנטית, רעננה וטעימה מאוד.
|
|
ציון גולשים: | | (14 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
3-4 חתיכות כבד עוף גדולות ויפות (לכל סועד) |
חסה מסוגים שונים (ערבית, מסולסלת, אדומה וכד') |
1.5 כוסות עשבי תיבול מסוגים שונים (בזיליקום, עירית, נענע, מעט טרגון, שמיר וכד') |
1 כוס יין אדום מתוק קונידטון או סוג אחר |
1 עלה דפנה |
2-3 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום |
שמן זית |
מלח ופלפל שחור גרוס |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- שוטפים היטב את החסות, מפרידים את העלים וקורעים לחתיכות בינוניות. מייבשים היטב (פעולה זאת ניתן לעשות מראש: להכניס לקופסה, לכסות היטב במגבת לחה ולשמור במקרר למשך כמה ימים).
שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים וקורעים לחתיכות קטנות.
- שוטפים את הכבדים ומסלקים את המרה (אם צריך). ממליחים, מפלפלים ומטגנים על אש גבוהה כשתי דקות מכל צד, עם עלה הדפנה.
- מעבירים לצלחת, מכסים ושומרים חם. מחזירים את המחבת לאש (את עלה הדפנה משאירים במחבת).
- יוצקים יין מתוק ומבשלים על אש גבוהה, תוך גירוד המחבת בכף עץ, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לכמחצית. מוסיפים את הכבדים ל 2-1 דקות, ומערבבים בעדינות. מכבים את האש ושומרים חם.
- מערבבים את קרעי החסה ועשבי התיבול עם 2 כפות שמן זית ומעט חומץ. ממליחים ומפלפלים קלות ומסדרים בצלחות הגשה. על החסה מניחים את הכבדים ויוצקים עליהם את הרוטב. מגישים עם בגט טרי.
|
|
|
|