מקלפים את שורשי הארטישוק הירושלמי. מכניסים אותם לסיר ומכסים בהרבה מים, מוסיפים כף מלח, מכסים את הסיר , מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ 40 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים בעדינות ושוטפים בזרם חלש של מי ברז לקירור.
בינתיים מכינים מיונז: בקערה נקיה ומחוממת מעט (בעזרת מים רותחים, אותם שופכים אחר כך ומנגבים את הקערה היטב) טורפים במרץ במטרף, את החלמונים. מוסיפים מלח, פלפל לבן טחון, זעפרן, שום, חרדל, ומיץ לימון.
מזליפים את שמן הזית ,טיפה אחר טיפה, בטריפה מתמדת, אל קערת החלמונים. עדיף למזוג מכלי שיש לו שפה בצורת משפך. כשהתערובת מתחילה לקבל גוף ונפח אפשר להגדיל את כמות השמן שמוסיפים בכל פעם אבל עדיין להקפיד על כמויות קטנות, כדי לא להציף את הביצים. הן לא יכולות לקלוט כמויות גדולות מדי של שמן. כשהשמן נגמר יש בידינו מיונז.