קולפים את התפוזים והאשכוליות ומפרידים ל"פילטים". עושים את פעולת הקילוף מעל קערה, כדי לאסוף את המיץ שהפירות מפרישים בזמן הקילוף.
מניחים את ה"פילטים" במסננת מעל הקערה ומניחים להם להפריש עוד מעט מיץ.
מעבירים את המיץ לסיר קטן, ומבשלים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומאחסנים במקרר ל 30 דקות.
מסדרים את הפירות בכלי הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב ומפזרים את קליפת הלימון. מאחסנים במקרר עד להגשה. אפשר להכין את הסלט יום או יומיים מראש ולהגיש לצד עוגה בחושה, פחזיות וכו'.