חותכים את הפרומעז לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה. בעזרת מזלג מרככים את הגבינה עד שהיא מקבלת מרקם שמנתי משהו. מוסיפים את היוגורט לקערה וטורפים את הגבינה והיוגורט יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה.
שוטפים היטב את המלפפונים וקוטמים את הקצוות. חותכים את המלפפונים לשני חצאים לאורך ומגרדים את הגרעינים בעזרת כפית לאשכוליות או כל כלי אחר שנראה לכם ראוי למשימה. חותכים את המלפפונים לפרוסות די דקות אבל לא עד כדי עובי של נייר – נחמד להשאיר קצת גוף למלפפונים.
מערבבים ביחד את המלפפונים עם תערובת הגבינה והיוגורט.
מועכים פנימה את שיני השום, חצי מהשמיר הקצוץ, ממליחים ומפלפלים.
כאן אנו מתפצלים לשתי אסכולות שונות בהכנתו של המטבל היווני הלאומי. חלק מן האנשים ימהרו להוסיף את שארית השמיר, שמן הזית והזיתים המגולענים וימהרו להתחיל במלאכת הנגוב.
שאר האנשים יתאפקו קצת ויתנו לטזאזיקי לחכות במקרר עוד 30 דקות לצורך פעולה של מזוג טעמים. אחרי תקופת ההבשלה הם יסיימו את המטבל באותה דרך כמו חבריהם האחרים וישביעו גם הם את רעבונם.