בסוף בוקר יום שישי הבצק תופח בהתלהבות והילדים מתחרים ביניהם מי יתן לו את המכה האדירה שתפיל אותו. בשישי בצהריים מגשים שבהם נחות חלות תפוחות ומשוחות בביצה ותערובת של זרעונים ממלאים את שולחן המטבח, ובסביבות שלוש יוצא המגש האחרון מהתנור וממלא את הבית בריח של שבת. אבל הכי כיף לאכול את החלות הפריכות הנפלאות האלו בלילה, עם אינספור סלטים - ממש סוג של גן עדן בעולם הזה. מדובר בעבודה די מועטה, אבל מחולקת - קודם עשר דקות, אחר כך עוד עשר ובסוף עוד חמש. ממש לא נורא.
זמן הכנה: 20 דקות + זמן התפחה של שעתיים וחצי עד שלוש