השף אשר סיבוני ממסעדת "נו"ש פלוס" בחיפה מציע מתכון שעם סלט לצידו יכול להוות ארוחה בפני עצמה. טוב לצהריים, ערב או בראנץ'.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (452 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
5 ביצים |
פלפל ירוק פלפל צהוב ופלפל אדום, חתוכים לרצועות |
2 קישואים פרוסים |
1 בצל פרוס |
2-3 עגבניות גדולות פרוסות |
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות |
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים, לפחות שלושה סוגים (כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, נענע וכו') |
1/3 כוס שמן זית |
1/3 כוס מים |
מלח ופלפל שחור |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מטגנים במעט שמן את הקישואים עד שיתרככו ומניחים על נייר סופג.
- מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים. מניחים גם אותם על נייר סופג.
- טורפים את הביצים בקערה עם המלח, הפלפל, המים ועשבי התיבול.
- משמנים מעט תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ ומסדרים את המנה: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן את הקישואים, הפלפלים והבצל, ומעליהם את פרוסות העגבניות. מעל הכל יוצקים את תערובת הביצים ומכניסים לתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
- אופים כ-35-40 דקות או עד שהתערובת מתייצבת. לגיוון אפשר להוסיף לפני האפיה כמה זיתים מגולענים ו-50 גרם גבינה צהובה מסוג עמק 9 אחוז.
ערך תזונתי למנה: 353 קלוריות, 10.2 גרם חלבון, 25.2 שומן, 71.4 גרם פחממות.
|
|
|
|