חוצים את הארטישוקים לרוחב, כך שתהיה נפולת של ראשי עלים ויווצר מעין פנים של שושנה. מכניסים לסיר עם 1/2 כוס חומץ משובח, 1/2 כוס מיץ לימון טבעי, כף מלח ומים כדי כיסוי. מרתיחים וממשיכים לבשל עד שהעלים נתלשים בקלות. מוציאים מהסיר למים קרים וחופרים בתוך הארטישוק עד ללב. מניחים בצד.
קולפים את הפלפלים, החציל, פורסים את הבטטה וחוצים את הבצל. מוסיפים את הקישוא וקוצצים לריבועים, ממליחים ומשמנים בשמן זית מעולה. שוטחים על תבנית ומכניסים לתנור עד לכמעט השחמה.
מוציאים, קוצצים לריבועים של חצי סנטימטר על חצי סנטימטר, מוסיפים את הביצים ואת קמח המצה ומקבלים מעין עיסה אותה שופכים לתוך גומות הארטישוק.
משמנים בשמן זית תבנית אפיה ומניחים את הארטישוקים בתוכה, מזליפים עליהם שמן זית, את מיץ העגבניות מעורב ברסק, מעט פלפל שחור ופפריקה חריפה ומניחים מעל את חצאי העגבניות כשהן טבולות בשמן זית וזרויות במעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-1/2 שעה ועוד כשעה בחום של כ-100 מעלות.