חמין קצת יותר קליל, בלי קטניות ועם עוף. אז מה הקשר בינו ובין חמין "אמיתי" - אולי לילה שלם על האש.
|
|
ציון גולשים: | | (140 מדרגים) |
|
|
| חומרים (4 מנות) | |
|
|
1 חבילה פסטה - מקרוני, פנה, פוזילי או כל סוג שתבחרו |
8 שוקי עוף (פולקעס) – אפשר גם כל חלק אחר של העוף |
1 תפוח אדמה גדול (או שניים קטנים) קלוף ופרוס |
בצל חתוך לשמונה |
2-3 שיני שום |
6-4 ביצים (לפי כמות האנשים) שטופות היטב |
1 כפית כורכום |
כפית פפריקה מתוקה |
מלח ופלפל |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אבל מפחיתים דקה מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה.
- מתבלים את הפסטה בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
- נוטלים סיר שיכול להכנס לתנור (או תבנית פיירקס עם מכסה), שופכים קצת שמן על התחתית (כף-שתיים, לא יותר).
- ההרכבה: מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית, יוצקים מעליהם 1/2 מכמות הפסטה, מעל הפסטה מניחים את הביצים, הבצל ושיני השום, מכסים בשארית הפסטה. מעליה מניחים את העוף (עם העור כלפי מעלה). מוודאים שהסיר מכוסה היטב ומכניסים אותו למדגרה - תנור שחומם ל-100 מעלות לכל הלילה (או לפחות ל-8 שעות).
להגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
|
|
|
|