. שוטפים את פרוסות הסלמון, מוודאים שאין עצמות, ושמים בתבנית זכוכית גדולה. מערבבים ג'ינג'ר, כוכבי אניס, רוטב סויה סוכר ושמן שומשום ויוצקים על הסלמון מכסים ומשרים שעתיים במקרר. הופכים פעמיים בזמן ההשרייה.
2. בינתיים מכינים את שני סוגי הסלט המרכיבים את המנה: שמים את אצת הארמה בקערה ומכסים במים רותחים. מעמידים בצד 30 דקות, מסננים ומערבבים עם עלי הכוסברה. שמים את המלפפון בקערה נפרדת ומערבבים עם חומץ האורז והסוכר. בוחשים ושמים בצד.
3. מכינים את האטריות: בסיר מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים את האטריות ובוחשים. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים כוס מים קרים. שוב מביאים לרתיחה ושוב מוסיפים כוס מים קרים. בפעם השלישית כשהמים מגיעים לרתיחה, בודקים את האטריות (הן צריכות להיות "אל-דנטה"). מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים שוב, שמים בקערה ומערבבים עם שמן שומשום, חומץ אורז, בצל ירוק ומלח.
4. מחממים את התנור ל-220 מעלות. שמים תבנית בינונית בתנור ומחממים אותה. מוציאים, מרפדים בנייר פרגמנט (אם רוצים, משמנים את הנייר במעט שמן שומשום). שמים את פרוסות הדג בתבנית ויוצקים מעליהן את המרינדה. מניחים את התבנית על רשת בשליש העליון של התנור, ואופים במשך שמונה דקות (או לחלופין בחום בינוני במשך 10 דקות).
5. מסננים את האצות וסוחטים אותן כדי לנקז את שארית המים (אם הן גדולות, חותכים לחצי). מערבבים עם אטריות הסובה ומחלקים בין שמונה צלחות. מניחים פרוסת דג על כל צלחת מעל האטריות, ויוצקים למעלה כף מהמרינדה החמה. מגישים עם סלט, המלפפון בצד או מעל הדג.
|