בעזרת קולפן ירקות, מסירים מהלימונים את הקליפה הצהובה הדקה. משאירים את הקליפה הלבנה.
חותכים את הלימונים על קליפתם לפרוסות דקיקות, ואותן חותכים לחתיכות קטנות. מסלקים את כל הגרעינים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הלימונים כ - 30 דקות או עד שהם מתרככים מאוד. מוסיפים את הסוכר, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ - 20 דקות, עד לנקודת הקרישה (ראו הערה).
מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.
נקודת הקרישה: כדי לקבוע אם המרקחת מוכנה, מטפטפים כמה טיפות ממנה על צלחת קרה. כשהטיפות מתקררות לחלוטין, בודקים את מידת הסמיכות שלהן. אם המרקחת נראית דלילה מדי, ממשיכים לבשל ובודקים שנית אחרי כמה דקות.