זה טעים ביותר, וגם יפה, ומחזיק יפה בקרור. אם השמן מתמצק במקרר, לא נורא. אפשר פשוט להוציא שעה קודם - והכל בא על מקומו בשלום.
קונים זיתים מכמה סוגים וצבעים - סורים, קלמטה, ירוקים ושחורים - איזה שרוצים. לא מומלץ להכניס לתערובת זיתים מלוחים מדי.
ציון גולשים:
(4 מדרגים)
חומרים
150 גרם מארבעה סוגי זיתים כל אחד.
לשם הוספת צבע - 1/2 גמבה קטנה כבושה, חתוכה לרצועות דקות, ללא נוזלים
חופן קטן אגוזי מלך קלויים על מחבת ללא שמן
2 כפות צנוברים קלויים על מחבת ללא שמן
2 כפות שקדים מולבנים
2 כפות טימין או זעתר או תערובת של שניהם
פלח לימון
בצל קטן פרוס
3 שיני שום
תערובת של חומץ יין לבן ושמן זית ביחס של 1/4 ל - 1
אופן ההכנה
חולטים את הזיתים כדקה במים רותחים ומסננים היטב.
מניחים את הזיתים ואת יתר המרכיבים בשכבות בצנצנת מתאימה.
מוסיפים את תערובת השמן והחומץ, סוגרים את הצנצנת ומטלטלים כדי להוציא אויר. מוסיפים עוד מתערובת השמן עד כדי כיסוי. משאירים בחוץ ליומיים שלושה, הופכים מדי פעם, ומכניסים למקרר כשמוכן.