- כדי לכסות את הקצה העליון של דופן הכוס במלח, טובלים את קצה הכוס בקערה המכילה סירופ רימונים. על צלחת אחרת מפזרים את המלח, טובלים את הקצה הרטוב של הכוס בתוך המלח. מזיזים את הכוס בתוך הצלחת כדי לקבל כיסוי אחיד של הקצה.
- לקנקן קטן, או לכלי מיוחד לערבוב משקאות, שופכים את סירופ הרימונים, הטקילה, הקואנטרו, מיץ הליים וסירופ הסוכר, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתוך כוס המרגריטה המוכנה, מוסיפים את קוביות הקרח ומקשטים בקליפת הליים.
להכנת מרגריטה קפואה: מכניסים את כל החומרים, למעט קליפת הליים, לבלנדר, ומערבלים עד שהתערובת הופכת אחידה וקצפית. שופכים לתוך כוס המרגריטה המוכנה ומקשטים בקליפת הליים.
הערה: סירופ סוכר הוא מצרך קל להכנה ושימושי מאוד. בסיר, על אש בינונית, מערבבים מידות שוות של סוכר ומים. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס כולו. מאחסנים במקרר בצנצנת סגורה.