מבשלים את השעועית בסיר לחץ כשעה וחצי(להסרת גזים לא רצויים מהשעועית, מרתיחים אותה במים, שופכים את המים ומרתיחים שוב - 3 פעמים).
מסננים את השעועית (לא לשפוך את המים עדיין) ולאחר שהיא מתקררת, מועכים או טוחנים אותה, מוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. אם העיסה קשה מדי, אפשר לדלל אותה קצת עם המים שהשעועית רתחה בהם.
חותכים את הבצלים לפרוסו, ומטגנים.
משטחים בתבנית או כלי מתאים את השעועית, זורים מלמעלה פפריקה אדומה ואת הבצל המטוגן. מגישים קר.