רוטב חמוץ מתוק לסלט שאפשר להשתמש בו גם כמרינדה לדגים ופירות ים(לכוס אחת).
ציון גולשים:
(22 מדרגים)
חומרים
4-5 כפות מיץ ליים טרי
2 כפות דבש
1 כף חומץ תפוחים
3 כפות שמן
3 כפות כוסברה קצוצה
בצל ירוק קצוץ דק (כולל חלק הירוק)
1/2 כפית קליפת ליים מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
בקערה קטנה מערבבים בעזרת מטרפת יד מיץ ליים, דבש וחומץ. טורפים פנימה את השמן בהדרגה. בוחשים פנימה כוסברה, בצל ירוק וקליפת ליים. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומקררים עד למועד השימוש. מוציאים מן המקרר, מעמידים בצד 5 דקות וטורפים קלות במטרפת יד לפני ההגשה. אם מאחסנים בכלי עם סגירה, הרמטית, ניתן לשמור את הרוטב עד ליומיים במקרר.