200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או גבינת עזים קשה, מגוררת דק)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
4 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
קולים את החצילים בשלמותם מעל להבת הגז או מעל גריל פחמים. מצננים, קולפים ומרסקים למחית גסה. מניחים במסננת למשך שעתיים, סוחטים בין כפות הידיים ומניחים בקערה.
מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערת החצילים.
קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה. מוסיפים לקערה יחד עם הגבינה, הפטרוזיליה, הביצה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח עד שנוצרת עיסה אחידה.
מחממים שמן במחבת רחבה. מקמחים את הידיים וצרים מהעיסה לביבות. מעבירים את הלביבות למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השומן ומגישים חם.