חוצים את החצילים לאורכם ומסירים את התוכן מכל מחצית, כך שתישאר קליפה בעובי 1/2 1 ס"מ. זורים על הקליפות מלח ומשהים בצד כשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
שוטפים את החצילים היטב, מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. מוצאים ומניחים על נייר סופג.
המלית: מחממים שמן זית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך בחישה עד שהוא משחים. מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
מסדרים את החצילים בתבנית אפייה, ממלאים במלית ואופים 20 דקות.
מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), מוציאים את החצילים מהתנור, יוצקים על כל חציל מעט טחינה, זורים את הצנוברים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.